Noile legi îi scot pe români în stradă

Data:

PENSIONARI - VALCEA - BILETE DE TRATAMENTdobrePensionarii prahoveni au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile

Noile legi îi scot pe români în stradă. După ce studenţii au început anul universitar cu o grevă, nemulţumiţi de noua lege a educaţiei, acum a venit şi rândul pensionarilor. Cel mai important „of” al persoanelor de vârsta a treia este intenţia guvernului de a corela pensiile cu salariul mediu pe economie, după cum sună actualul proiect al legii pensiilor. Din acest motiv, aproape 100 de bătrâni prahoveni s-au strâns joi, 8 octombrie, în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti. Pensionarii au scandat lozinci şi au agitat pancarte în dorinţa de a atrage atenţia autorităţilor. Protestatarii au solicitat, în principal, modificarea legii de stabilire a cuantumului pensiilor, dar şi acordarea celei de-a 13-a pensii. La pichetarea Prefecturii, care a durat aproximativ două ore, au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, precum şi ai altor 7 organizaţii de pensionari din Prahova. Pichetarea s-a desfăşurat fără incidente, între orele 10.00 şi 12.00, încadrându-se în intervalul de timp aprobat de Primăria Municipiului Ploieşti. Prefectul Adrian-Florin Dobre s-a întâlnit cu o delegaţie a protestatarilor, formată din Toader Gheorghe, preşedinte al Asociaţiei Pensionarilor Petrolişti, Sofia Cioc, preşedinte al Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, Vasile Manolescu, preşedinte al Ligii Pensionarilor şi Ion Voicu, preşedinte al Federaţiei «Unirea», ce au prezentat o scrisoare de revendicări împreună cu solicitarea ca aceasta să fie transmisă Guvernului României. Prefectul judeţului Prahova, Adrian-Florin Dobre, a încercat să aplaneze conflictul, primindu-i pe protestatari la Palatul Administrativ. Prefectul le-a explicat delegaţilor Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice aspecte ale proiectului de lege a pensiilor, subliniind totodată „caracterul pozitiv, insuficient cunoscut şi analizat, al prevederilor cuprinse în textul actualului proiect al legii pensiilor“, potrivit declaraţiilor acestuia. Pensionarii nu au plecat prea convinşi după întâlnirea cu noul şef de la Palatul Administrativ şi au lăsat la cabinetul acestuia o listă cu revendicări, pentru a fi înaintată la guvern. Prefectul judeţului Prahova ne-a precizat că revendicările pensionarilor prahoveni au fost „transmise operativ conducerii Guvernului României şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor“.
Mădălina Zamfir

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Abonamente early-bird la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition din 12 aprilie

Opera Națională București anunță lansarea campaniei de vânzare a...

Ursul din pădurea Ciolpani a fost văzut din nou

Ursul care a pus pe jar autoritățile în week-end...

BUCHAREST OPERA FESTIVAL – ALL PUCCINI EDITION, 7-16 iunie 2024, la ONB

Anul centenar puccinian este sărbătorit la Opera Națională București prin cea...

Un adolescent din Călărași dat dispărut a fost găsit de poliție în gara Constanța

În data de 15 aprilie curent, ofițeri din cadrul...