Noi măsuri luate de autorități în Slănic

Data:

Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, a comunicat că au început forajele în zona în care s-a produs prăbușirea străzii din Slănic, pentru a obține informații precise despre compoziția solului și subsolului. De asemenea, reprezentanții Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP) vor efectua noi măsurători pentru a verifica eventualele modificări sau stagnări ale tasărilor în acea zonă.

Prefectul a transmis locuitorilor din Slănic, în special celor din zona străzilor 23 August și Tudor Vladimirescu, că a inițiat procedurile pentru elaborarea unei hotărâri de guvern care să acopere costurile locale rezultate în urma prăbușirii din 25 aprilie.

De asemenea, acesta a informat că se continuă implementarea soluțiilor recomandate de experți pentru intervențiile asupra craterului, care și-a stabilizat evoluția, permițând astfel trecerea la a doua etapă tehnică.

Referitor la întoarcerea persoanelor evacuate, prefectul a declarat: “Sperăm că vineri, după prezentarea rezultatelor forajelor, vom putea lua o decizie cu privire la posibila întoarcere a persoanelor evacuate.”

În plus, prefectul a solicitat ca operatorul Consiliului Județean, Hidroprahova, să intervină prompt și apoi să reia serviciile de utilitate publică pentru populația din zonă, în cel mai scurt timp posibil, în conformitate cu hotărârea Comitetului Județean.

Prefectul Drăgănescu a menționat că blocurile, conform expertizelor vizuale, nu prezintă semne de deteriorare.

“Pentru a identifica cauzele, așteptăm rapoartele finale și, până atunci, am inițiat controale punctuale ale autorităților acolo unde s-a intervenit asupra solului pentru a verifica legalitatea acestor lucrări. Acționăm pe două planuri bine definite pentru a rezolva punctual fenomenul de pe strada 23 August și pentru a iniția, de către Consiliul Local, procedurile necesare pentru realizarea unor studii și expertize pentru întregul oraș”, a mai precizat Emil Drăgănescu.

Într-un comunicat de presă ulterior, prefectul a subliniat că persoanele care au fost cazate în condiții hoteliere și pensiuni au posibilitatea să revină la locuințele lor oricând doresc pentru a-și verifica bunurile și proprietatea.

Strada 23 August din Slănic, județul Prahova, s-a prăbușit pe 25 aprilie, afectând o suprafață de peste 60 de metri pătrați, iar adâncimea craterului a fost de aproximativ doi metri, determinând evacuarea locuitorilor din zonă.

În urma incidentului, au fost evacuate 58 de persoane.

Autoritățile județului Prahova au anunțat săptămâna trecută că operațiunile de umplere a craterului au fost finalizate ca urmare a intervențiilor realizate în regim de urgență.

Cu o zi înainte, un alt bloc de locuințe din Slănic a fost evacuat, după ce prăbușirea de pe strada 23 August s-a accentuat. Astfel, încă 16 persoane au fost “rugate” să-și părăsească locuințele, după ce un stâlp s-a scufundat vertical în groapa apărută în stradă. Mai înainte, 42 de locuitori ai orașului Slănic fuseseră evacuați.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...