Noi ajutoare pentru sinistratii din Ialomita, Buzau, Calarasi si Vrancea

Cele mai citite

Un prim transport cu ajutoare va porni miercuri dimineata din Caras-Severin catre Ialomita. Transportul va contine 5 tone de apa minerala si plata si doua tone de alimente neperisabile si va fi indreptat catre ISU Ialomita, de unde vor fi impartite, mai departe, persoanelor nevoiase.
Produsele au fost donate de catre Primaria si S.C. Helptrans din Oravita si firma caraseana Perena Premier, dupa cum precizeaza prefectul judetului Caras-Severin, Octavian Tunea.
De asemenea, la initiativa primarului orasului Moldova Noua, Ion Chisalita, aici functioneaza, incepand de marti, un centru de colectare a alimentelor neperisabile pentru persoanele aflate in dificultate, in zonele afectate de precipitatiile abundente sub forma de ninsoare din ultimele zile.
In acelasi timp, democrat liberalii suceveni vor trimite un convoi de 14 TIR-uri cu ajutoare umanitare, constand in alimente si lemne de foc, pentru sinistratii din Vrancea si Buzau, a declarat secretarul general al organizatiei judetene a PDL Suceava, deputatul Ioan Balan.
Potrivit acestuia, liderii zonali ai PDL din judet au primit misiunea de a mobiliza membrii si simpatizantii partidului astfel incat, pana la sfarsitul acestei saptamani, sa fie colectate ajutoarele. Balan spera ca, in cateva zile, sa fie finalizata campania de strangere de ajutoare, iar imediat ce se vor deschide traficului drumurile convoiul sa poata pleca spre sudul tarii.
„Initiativa apartine presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, care a fost recent in zonele respective si a vazut care este necazul oamenilor si, mai ales, de ce anume au nevoie. Membrii PDL contactati de noi pana acum si-au exprimat intreaga disponibilitate pentru a ajuta oamenii din zonele afectate de zapada. Suntem bucurosi ca in felul acesta putem sprijini pe cei care cu adevarat sunt necajiti. Nu uitam ca atunci cand judetul Suceava a fost sub ape am primit sprijin din toata tara. Este momentul ca membrii PDL Suceava sa se mobilizeze si sa dea dovada de solidaritate cu cei aflati in cele doua zone“, a spus Balan. El a precizat ca spre Vrancea si Buzau vor pleca 14 TIR-uri cu alimente neperisabile, lemne de foc, cateva zeci de tone de cartofi si produse si preparate din carne.

Doua convoaie cu masini incarcate cu peste 70.000 de conserve, 42 de tone de faina, apa minerala si lemne de foc vor pleca, miercuri dimineata, spre judetele Vrancea si Calarasi, ajutoarele fiind colectate cu sprijinul Crucii Rosii si al primariilor din judetul Hunedoara.
Convoiul care va pleca spre judetul Calarasi va fi insotit de presedintele Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, Mircea Ioan Molot, si de seful Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
„Convoiul care se va deplasa in judetul Calarasi va fi format din doua camioane TIR si 10 masini cu tractiune integrala, acestea urmand sa transporte 30.000 de conserve, doua tone de faina ambalata la pungi de un kilogram, apa minerala si apa plata. Vor mai fi transportate 5.800 de kilograme de alimente, 1.600 de litri de apa, 1.600 de conserve si 30 de tone de lemne stranse de populatie si Crucea Rosie“, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot.
In judetul Vrancea vor pleca zece camioane cu alimente ce au fost colectate cu sprijinul primariilor si firmelor din Valea Jiului, in total fiind adunate 40 de tone de faina, 40.000 de conserve, zahar si ulei. Ajutoarele au fost ambalate sub forma unor pachete in care se vor regasi toate alimentele de baza.
„Spre zonele sinistrate vom trimite si doua transporturi cu carbune de la Compania Nationala a Huilei. Carbunele va fi pregatit in saci de rafie pentru a putea fi distribuit mai usor, transportul acestuia urmand sa se faca in zilele urmatoare“, a completat prefectul judetului Hunedoara, Stefan Dezmeri.
Prefectul a spus ca strangerea de ajutoare umanitare va continua pana pe 26 februarie, urmand ca acestea sa fie dirijate spre zonele care au nevoie de ele, sub coordonarea Ministerului Administratiei si Internelor.
Transporturile de ajutoare catre judetele Calarasi si Vrancea vor fi asigurate de jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img