Nici o cladire din judetul Dambovita nu are bulina rosie

Data:

Nici o constructie din judetul Dambovita nu are risc seismic unu, exista cateva cu risc doi in Aleea Trandafirilor din Targoviste, precum si in Gaesti si Titu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Inspectoratului de Stat in Constructii Dambovita, Gheorghe Lucaci.
Acesta sustine ca a efectuat o informare asupra cladirilor cu risc seismic din judet in Colegiul Prefectural din luna martie, la solicitarea prefectului Iancu Caracota.
„In judetul Dambovita nu avem nicio constructie cu risc unu de seism. Sunt cateva constructii cu risc doi, acestea se afla in Aleea Trandafirilor din Targoviste, una in Titu si una in Gaesti. Clasa a doua de risc seismic inseamna ca in cazul unui seism mai mare de 7 pe scara Richter se pot produce degradari la peretii de compartimentari, la finisaje exterioare“, a precizat directorul Inspectoratului de Stat in Constructii Dambovita, Gheorghe Lucaci.
La blocurile cu vechime mare, problemele apar in subsolul acestora, care nu este intretinut si mentinut in stare uscata, umiditatea afectandu-le fundatia. Cele mai vechi blocuri din Targoviste sunt cele din cartierul Aleea Trandafirilor.
Primele care cad in cazul unui cutremur puternic sunt constructiile vechi, avariate pe parcursul anilor de alte cutremure sau afectate de o exploatare necorespunzatoare.
Inspectoratul de Stat in Constructii Dambovita precizeaza ca nicio cladire din judetul Dambovita nu are bulina rosie.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...