Nevăzătorul căruia nu i se permitea accesul cu câinele-ghid în magazine a câștigat procesul!

Cele mai citite

Bărbatul va primi daune morale de 5.000 de euro

Un bărbat nevăzător din Cluj care a dat în judecată două lanțuri de hypermarketuri din cauza faptului că i-a fost interzis accesul în magazine câinelui său însoțitor a câștigat procesul, la Tribunalul Cluj.

Vasile Cristea, nevăzătorul clujean care s-a luptat în instanța cu lanțurile de magazine Profi și Lidl discount și a câștigat și în fața operatorului de ride sharing Uber, la București, Acesta va primi daune morale în valoare de 5000 de euro, plus cheltuielile de judecată în cuantum de 3.023 lei pe care fiecare lanț de magazine le va plăti bărbatului în solidar.

Magistrații clujeni au respins ca neîntemeiată excepția lipsei calității procesuale pasive invocată de Lidl și a admis cererea de chemare în judecată formulată de Cristea Vasile în contradictoriu cu pârâtele Profi și Lidl și intervenientul Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).
Astfel, Profi și Lidl au fost obligate de instanță să-i plătească clujeanului câte 5.000 de euro ca daune morale plus câte 3.023 lei fiecare cheltuieli de judecată. Decizia luată azi de instanța Tribunalului Cluj poate fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare, la aceeași instanță.

“Soluția pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepția lipsei calității procesuale pasive, invocată de pârâta S.C. LIDL DISCOUNT S.R.L. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Cristea Vasile, în contradictoriu cu pârâtele PROFI ROM FOOD S.R.L., și S.C. LIDL DISCOUNT S.R.L., și intrevenientul Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, cu sediul în București, Sector 1, str. Pia?a Valter Mărăcineanu nr. 1-3. Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu pârâta JUSTICE SECURITY SERVICES S.R.L.,

Obligă pârâta PROFI ROM FOOD S.R.L. să plătească reclamantului suma de 5000 EUR, daune morale.

Obligă pârâta S.C. LIDL DISCOUNT S.R.L. să plătească reclamantului suma de 5000 EUR, daune morale.

Obligă pârâta PROFI ROM FOOD S.R.L. să plătească reclamantului suma de 3023 lei- cheltuieli de judecată.

Obligă pârâta S.C. LIDL DISCOUNT S.R.L să plătească reclamantului suma de 3023 lei- cheltuieli de judecată.

Respinge în rest cererea. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Cluj, sub sancțiunea nulitățîi. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, azi, 17.11.2023.”

Sursa foto: Stirile Pro TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie