Neglijat de Primărie, Clubul Pensionarilor primeşte sprijin din partea Prefecturii

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Iancu Caracota, şi subprefecţii Dan Iacobuţă şi Emilian Rusu s-au întâlnit săptămâna trecută, joi – 2 iulie 2009, cu pensionarii dâmboviţeni, în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice.

S-a discutat despre fondurile alocate unităţilor farmaceutice pentru eliberarea medicamentelor în regim compensat sau gratuit, precum şi pentru efectuarea investigaţiilor medicale; despre protejarea consumatorilor împotriva riscului de a achiziţiona produse care le-ar putea prejudicia sănătatea ori să le afecteze drepturile şi interesele legitime.

 

Iancu Caracota: „Primăria nu a înţeles că are o obligaţie şi că acest Comitet nu trebuie să rămână decorativ“

 

Punctul principal al discuţiei l-a constituit însă mai vechea doleanţă a vârstnicilor târgovişteni de a li se pune la dispoziţie un spaţiu pentru amenajarea Clubului Pensionarilor, situaţie care, în opinia Comitetului Consultativ de Dialog Civic, a fost neglijată de autorităţile locale. Prefectul Iancu Caracota a dorit să-i liniştească pe reprezentanţii pensionarilor, anunţându-i că a făcut toate demersurile necesare pentru ca solicitarea lor să devină realitate:

„Primăria nu a înţeles că are o obligaţie şi că acest Comitet nu trebuie să rămână decorativ. Va fi ultima oară în care prezenţa lor nu este efectivă. Am cerut un spaţiu central şi spaţii mai mici, pe cartiere, pentru amenajarea Clubului Pensionarilor. Vreau, de asemenea, să înfiinţăm un ONG al dumneavoastră, prin care să reuşim să strângem alte fonduri pe care să le folosiţi. Eu spun că în final vom reuşi. Lucrurile frumoase şi bune se fac, în general, mai greu. La întâlnirea viitoare, vor fi şi Primăria, şi Consiliul Judeţean. Ordinul meu este obligatoriu pentru toţi“, a declarat Caracota.

În altă ordine de idei, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Georgeta Zaharia, a ţinut să precizeze că deocamdată nu sunt motive de îngrijorare privind eliberarea de medicamente cu şi fără contribuţie personală, transmiţând însă totodată şi un avertisment legat de fondurile insuficiente pentru efectuarea analizelor de laborator.

2 COMENTARII

  1. sai ii fie rusine primarului i-am cerut si eu construirea unui club de ciclism de 2 luni si il doare la basca pe el baga nu stiu cate milioane la un nou sediu al comunitarilor sa i fie RUSINE hhhhhhhhhhuuuuuuuuuuaaaaaaaaa

  2. Pentru cei mai nevoiasi dintre noi, care, au recurs la incalzirea cu aragazul, va rog sa ma ajutati sa fac cunoscuta o solutie de incalzire ieftina atat ca investitie cat si ca exploatare. Pentru o prezentare mai amanuntita va rog sa tastati pe Google “Cea mai ieftina caldura” . Precizez ca utilizare buteliei este posibila dar mai costisitoare, in functie de frig, 5-8 butelii lunar. Cazanelul se livreaza impreuna cu vasul de expansiune, certificatul de conformitate, certificatul de garantie, factura si instructiunile de montaj in colet prin comisionar cu plata rambuts. 100 euro + tva + taxe de tarnsport. Presupunand ca exista caloriferele mai sunt necesare trei racorduri flexibile, cateva fitinguri, teava de legatura cu caloriferele si pompa de circulatie. De retinut ca se utilieaza numai arzatorul mare al aragazului si se incalzesc doua camere. Incalzirea unei singure camere reduce consumul la jumatate.
    Pentru orice detalii va rog sunati la 0722207396.
    Cu stima Olaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită altfel la Otopeni

De 1 Decembrie am pornit la pas prin județ, ca să vedem cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Sătui de...

Alte articole din aceasta categorie