Nedelcu: „150 de zile de guvernare PSD-PD-L, 150 de minciuni“

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Senatorul liberal Vasile NedelcuSenatorul liberal Vasile Nedelcu este din ce în ce mai nemulţumit de prestaţia actualului guvern, care „împarte sărăcia“, manipulează populaţia şi distruge economia ţării.

Nedelcu afirmă că societăţile comerciale care au contracte cu statul nu-şi primesc banii deoarece nu se află pe listele de cotizare ale celor două partide aflate la guvernare.

„Decontarea facturilor societăţilor comerciale care au avut lucrări cu bugetul statului se face preferenţial, doar pentru cele care se află pe lista lor de cotizare. Guvernul îi tratează pe agenţii economici ca pe nişte prezumtivi vinovaţi de neplata taxele către stat, dar acel agent care chiar dacă nu plăteşte nimic, are 5 sau 10 angajaţi prin care plăteşte la stat.

În agricultură, situaţia e dramatică, una cu care ţara nu s-a confruntat în ultimii 50 de ani. Salariile bugetarilor sau ale regiilor de stat care sunt subvenţionate de stat sunt puse în pericol, pentru că în octombrie-noiembrie nu vor mai fi bani. Ministerul Finanţelor se împrumută pe piaţă pentru plata acestor salarii. N-o să poată face asta la infinit, intră într-un blocaj, e o situaţie delicată. De la lună la lună deficitul se adânceşte, acum e 6,1 la sută, estimările economiştilor sunt de 8-9 la sută, totuşi, guvernul iese pe sticlă să ne spună că a luat măsuri anti-criză, cu salarizarea unică a bugetarilor, pensia unică, vorbe aruncate să inducă în eroare populaţia. Guvernul nu mai poate face ceva în momentul de faţă, a adus ţara într-o stare jalnică, probabil vor umbla la banii de la FMI pentru a acoperi greşelile făcute.

Există un principiu al PNL, de libertate a cuvântului, a exprimării, în afaceri, în educaţie şi peste tot. De la acest principiu democratic ar trebui să plece toate partidele, dar nu o fac, pentru că partidele de stânga împart sărăcia, am spus-o şi o repet, împart sărăcia în loc să împartă bogăţia.

Am avut şi o interpelare legată de plafoanele pentru farmacii, pentru medicamentele compensate şi gratuite în ambulatoriu, cu şi fără contribuţie personală. Acest plafon, care a fost repartizat pe întreg anul 2009, aproape a fost epuizat. Ce se va întâmpla după aceea, în condiţiile în care guvernul a aprobat recent acordarea de medicamente compensate 90% pentru cei care au sub 7 milioane lei vechi. Aceşti cetăţeni se duc pe bună dreptate să-şi ia dreptul de la farmacie şi acolo văd că nu mai sunt fonduri. Mi s-a spus că acest plafon a fost distribuit pe judeţe în limita fondului alocat la nivel naţional şi mi-a închis gura. Când am depus noi moţiunea, se scurseseră 150 de zile de guvernare, deci 150 de minciuni. Cum mai putem considera România o ţară democrată în condiţiile în care se încalcă legea în fiecare zi, principiile, orice, iar tot ce e de bun simţ parcă a căzut în derizoriu“, a declarat Vasile Nedelcu.

Marius TOMIŢĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie