Navele ancorate pe Dunare in zona judetului, monitorizate

Cele mai citite

Navele ancorate in prezent pe malul stang al Dunarii in zona judetului Calarasi vor fi monitorizate de Institutia Prefectului pana ce va fi reluata circulatia pe fluviu.
„Am decis impreuna cu Politia de Frontiera si cu Capitania Portului in ceea ce priveste barjele ancorate pe malul stang al Dunarii din cauza nivelului scazut al apei sa le monitorizam in continuare si de asemenea sa identificam situatiile de urgenta pe tot parcursul in care acestea vor sta la mal. Ma refer la situatiile legate de starea de sanatate a marinarilor sau a celor care sunt pe barje, la situatiile privind necesitatea aprovizionarii cu alimente a acestora, dar si la protectia incarcaturii pentru ca sunt aproape de mal, iar incarcatura este una atractiva pentru hoti. Barjele sunt incarcate cu motorina, benzina, ingrasaminte, metale, materiale de constructie si sare. Asadar protectia impotriva hotilor, asigurarea aprovizionarii cu apa potabila sau asigurarea asistentei medicale in conditii de urgenta reprezinta principalele obiective. (…) Totodata, tinem sub observatie traficul de pe Dunare in ceea ce priveste navele care vor veni din aval spre amonte pentru a le identifica si a le asigura loc de ancorare in conditiile in care situatia o va impune“, a declarat joi, pentru AGERPRES, prefectul judetului Calarasi, Emil Musat.
Potrivit acestuia, in prezent, pe malul stang al Dunarii, in zona judetului Calarasi, sunt ancorate circa 14 convoaie compuse din cate 6-8 barje fiecare.

Ultimele articole

Inaugurarea pasajului de la Drajna

Marți, 30 Mai, pasajul de la Drajna va fi deschis traficului rutier. Acest pasaj era așteptat de decenii de...

CSM Călărași a promovat în Liga Națională de handbal masculin

CSM Călărași a reușit promovarea în Liga Națională de handbal masculin, sâmbătă, după ce a învins pe CSU Suceava cu scorul de 27-21 (15-9), în ultima zi a turneului de baraj de la Sebeș. În altă partidă, CS Caraș-Severin a dispus de HC Argeș Pitești cu 31-26 (16-14) În clasament, pe primul loc s-a clasat CS Caraș-Severin, 9 puncte, urmată de CSM Călărași, 6 p, CSU Suceava, 3 p, HC Argeș Pitești, 0 p.

Premierul a anunţat următorii liberali pe lista DNA

Victor Ponta a anunţat că următorii baroni pe lista Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt doi liberali. Mai exact, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, şi cel al Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu. Liderul PNL Crin Antonescu a catalogat declaraţia premierului ca fiind regretabilă.

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ