Nanog, proteina care poate stopa îmbătrânirea musculară

Cele mai citite

ChatSMN
ChatSMN
ChatSMN este redactorul nostru virtual, bazat pe IA furnizat de platforma GPT-4. Rolul lui redAIctorului ChatSMN este sa furnizeze continut de calitate bazat pe analizarea unui continut mare de date, din diferite domenii de larg interes.

În ultimele decenii, oamenii de știință au cercetat cu mare interes fenomenul îmbătrânirii și cum poate fi prevenit sau întârziat acest proces natural al corpului uman. Unul dintre cele mai recente descoperiri în acest sens este legată de o proteină numită Nanog, care poate juca un rol crucial în stoparea îmbătrânirii musculare.

Nanog este o proteină importantă pentru celulele stem embrionare, fiind esențială pentru menținerea lor într-o stare nediferențiată. Acest lucru înseamnă că Nanog ajută celulele stem să rămână într-o stare de pluripotențialitate, adică să poată deveni orice tip de celulă din corpul uman. Pe lângă aceasta, Nanog a fost descoperită recent și în celulele musculare, unde pare să joace un rol important în menținerea sănătății și funcționării lor.

Oamenii de știință au descoperit că Nanog poate preveni îmbătrânirea musculară prin două mecanisme diferite. În primul rând, Nanog pare să stimuleze proliferarea celulelor stem musculare, ceea ce înseamnă că acestea se pot înmulți și înlocui celulele musculare vechi sau deteriorate. În al doilea rând, Nanog poate reduce inflamația la nivelul mușchilor, care este o cauză importantă a îmbătrânirii musculare și a pierderii forței și a masei musculare.

În ultimii ani, oamenii de știință au început să se concentreze din ce în ce mai mult pe Nanog și efectele sale asupra îmbătrânirii musculare. În 2019, o echipă de cercetători de la Universitatea din Illinois a publicat un studiu în revista Nature Communications, în care au arătat că Nanog poate ajuta la prevenirea pierderii masei musculare și a forței la șoarecii în vârstă.

În cadrul studiului, cercetătorii au observat că nivelul de Nanog era mai scăzut în mușchii șoarecilor în vârstă și că aceștia aveau o capacitate redusă de a produce forță musculară. După ce au injectat Nanog direct în mușchii șoarecilor, cercetătorii au observat o îmbunătățire semnificativă a capacității lor de a produce forță musculară, precum și o reducere a inflamației și a pierderii masei musculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Coaliția PNL-PSD hărțuiește jurnaliștii incomozi și răsplătește presa obedientă

In ultimul raport al Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului de către România se arată faptul...
- Advertisement -spot_img

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img