Muzeul National al Politiei Romane din Targoviste asaltat in „Noaptea Muzeelor”

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"
Muzeul Politiei Targoviste
Muzeul Politiei Targoviste

Muzeul Naţional al Poliţiei Române din Târgovişte s-s alăturt  şi în anul 2013  programului cultural european „Noaptea Muzeelor”, iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicaţiilor din Franţa şi ajuns la cea de-a IX-a ediţie.  Astfel, sâmbătă, 18 mai, muzeul si-a deschis porţile vizitatorilor  între orele 18:00 – 24:00, accesul fiind gratuit.

Sălile muzeului adăpostesc bogate colecţii de heraldică, uniforme şi echipament, documente şi obiecte din istoria de peste un secol şi jumătate a Poliţiei şi Jandarmeriei Române, acesta cuprinzând o impresionantă colecţie de uniforme şi însemne poliţieneşti din întreaga lume.

Totodată, publicul participant a avut posibilitatea să viziteze expoziţia  temporară „Şcolile de Poliţie din ţara noastră”, ce ilustrează aspecte din cadrul instituţiilor de învăţământ din România care pregătesc viitorii poliţişti: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj şi Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Un conducător auto a refuzat să se conformeze semnalului emis de polițiști și a intrat în coliziune cu o altă mașină

Pe străzile din Ilfov, a avut loc o scenă de urmărire asemănătoare celor din filme, după ce un șofer...

Alte articole din aceasta categorie