Municipiul Slobozia s-a transformat într-o mică Veneție

Cele mai citite

Potrivit IGSU, la nivel naţional au fost emise 14 atenţionări şi avertizări hidrometeorologice imediate care au vizat intensificări puternice ale vântului, averse torenţiale, grindină, frecvente descărcări electrice, vijelii, scurgeri importante pe versanţi şi viituri rapide pe râurile mici.
În  Ialomița, în contextul prognozei meteorologice de ploi abundente și instabilitate atmosferică de Cod Portocaliu, pompierii militari au acționat încă de aseară și pe tot parcursul nopții pentru evacuarea apei din case și gospodării în municipiul Slobozia.

Practic, din cauza volumului mare de precipitații, municipiul Slobozia s-a transformat într-o mică Veneție, paralizând întreg orașul. Traficul a fost îngreunat iar cele mai importante străzi ale orașului și sediile mai multor instituții publice, fiind inundate.

Prin dispeceratul 112 au fost primite peste 45 de solicitări de la cetățeni care semnalau efecte ale precipitațiilor abundente în gospodăriile proprii.
În sprijinul populației au fost mobilizate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, care au intervenit cu 7 motopompe, 1 cisternă, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă și 5 autospeciale de stingere.
S-a acționat pentru evacuarea apei acumulate din ploi din 31 de locuințe și 12 curți. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a trei copaci căzuți în municipiul Slobozia iar în orașul Amara, pentru degajarea a 7 stâlpi de comunicație care blocau circulația.
Intervenția este în desfășurare și la această oră.
Pompierii rămân mobilizați până la normalizarea situației și înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice. Totodată, sunt menținute în stare de operativitate toate categoriile de mijloace și echipamente pentru asigurarea în cel mai scurt timp a acțiunilor de răspuns.

Partea bună este aceea că în urma acestor situații de urgență nu s-au înregistrat victime și că Detașamentul de Pompieri Slobozia a acționat prompt. Partea rea?

Partea rea este că mereu iarna ne ia pe nepregătite iar când încep ploile, orice ploaie mai puternică paralizează orașul pentru că, nu-i așa?, autoritățile locale au gasit alte “întrebuințări” banilor (ca să nu spun că i-au risipit!) în loc să-i investească în lucrările cu adevărat importante! Zero investiții în canalizare în 2019. La fel în 2020.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img