Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, și omologul său din localitatea Tivat, Muntenegru, Zeljko Komnenovic, au semnat luni un acord de înfrățire între cele două orașe, marcând astfel Zilele municipiului Giurgiu.
“În cadrul acestui eveniment deosebit, sub umbrela Zilelor Municipiului Giurgiu și în preajma sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul orașului Giurgiu, bucuria este amplificată. Astăzi, semnăm protocolul de colaborare prin care ne angajăm să ne sprijinim reciproc, să desfășurăm activități comune și să acționăm împreună în beneficiul comunităților noastre. Tivat este un oraș turistic superb din Muntenegru, exemplu de bună practică în administrație și afaceri, și sper că împreună vom dezvolta proiecte importante, durabile și cu impact pe termen mediu și lung pentru ambele comunități”, a declarat Adrian Anghelescu, în cadrul ceremoniei desfășurate în sala de festivități a Primăriei Giurgiu.
Primarul din Tivat s-a arătat încântat de invitația de a participa la Zilele Municipiului Giurgiu și de a semna acordul de înfrățire în beneficiul locuitorilor ambelor orașe.
“Acest acord pe care îl semnăm astăzi deschide noi oportunități atât pentru orașele noastre, cât și, sperăm, pentru țările noastre. (…) Sper că acesta este doar începutul unei colaborări fructuoase între Tivat și Giurgiu. De asemenea, profit de ocazie pentru a vă felicita cu ocazia Zilelor municipiului și a sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Aștept cu nerăbdare următoarea noastră întâlnire, care sper să aibă loc în viitorul apropiat, la Tivat”, a subliniat Zeljko Komnenovic.
La ceremonie au mai participat însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Muntenegrului în România, Dalibor Durovic, ministru consilier, consulul României în Muntenegru, Radu Gorincioi, președintele Consiliului Local din Tivat, Milan Markovic, administratorul public al județului Giurgiu, Cristian Gratianu, precum și alte autorități județene și locale.
După semnarea acordului de înfrățire între municipiile Giurgiu și Tivat, cei doi primari au schimbat daruri tradiționale, inclusiv albume ale orașelor, plachete și cărți istorice.