Motivarea condamnării în cazul agresorului baschetbalistului Hardy: „pericolul social al faptelor lui Ionuţ Tănăsoaia este extrem de ridicat“

Cele mai citite

Pedeapsa de şapte ani de închisoare dată lui Ionuţ Tănăsoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy – decedat în 2011, în urma unei altercaţii într-un club din Giurgiu- este suficientă pentru ca acesta să se îndrepte, se precizează în motivarea sentinţei dispuse de Tribunalul Giurgiu.

ionut atanasoia

Judecătorul Tribunalului Giurgiu care a decis, la 9 mai 2013, condamnarea lui Tănăsoaia la şapte ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice a precizat, în motivarea sentinţei, că pedeapsa „este în măsură să atingă scopul prevăzut de articolul 52 din Codul Penal, respectiv reeducarea inculpatului în sensul de a înţelege că trebuie să-şi modifice conduita şi atitudinea în vederea respectării valorilor sociale ocrotite de legea penală şi reintegrarea în societate“. Instanţa mai apreciază, în motivarea sentinţei, că pericolul social al faptelor lui Tănăsoaia este extrem de ridicat având în vedere valorile sociale ocrotite de lege. Atitudinea sinceră a inculpatului, menţionată în motivarea judecătorilor

Pe de altă parte, judecătorul menţionează, în documentul citat, atitudinea sinceră a inculpatului pe durata procesului, dar şi o caracterizare favorabilă acestuia, făcută de locatarii blocului de domiciliu. „În ceea ce priveşte persoana inculpatului, tribunalul reţine că acesta a avut o comportare sinceră pe parcursul procesului penal cu privire la împrejurările concrete ale comiterii faptelor, a regretat faptele săvârşite (…), dar şi faptul că nu este cunoscut ca fiind o persoană violentă, ci ca o o persoană liniştită, aşa după cum rezultă din cuprinsul caracterizării întocmite de Asociaţia de proprietari Bloc 504, şi nu are antecedente penale“, se arată în motivarea Tribunalului Giurgiu, potrivit Mediafax.

Baschetbalistul american, Chauncey Hardy, a murit în 2011, într-un club din Giurgiu

Ionuţ Tănăsoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, care a murit după ce a fost lovit cu pumnul în faţă, în urma unei altercaţii într-un club din Giurgiu, în 2011, a fost condamnat, la 9 mai, la şapte ani de închisoare cu executare de Tribunalul Giurgiu. Instanţa l-a condamnat pe Ionuţ Tănăsoaia, zis Gipsy-Gypsanu, în prezent deţinut în Penitenciarul Giurgiu, la şapte ani închisoare pentru loviri cauzatoare de moarte şi trei ani interzicerea unor drepturi. Tribunalul Giurgiu l-a mai condamnat pe Tănăsoaia la un an şi opt luni închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, acesta urmând să execute, dacă această condamnare rămâne definitivă, pedeapsa cea mai grea, de şapte ani de închisoare. Tănăsoaia a beneficiat de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoarea, pentru că a recunoscut faptele şi a cerut să fie judecat în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

Agresorul Tănăsoaia, încarcerat din octombrie 2011

Instanţa a mai decis ca Ionuţ Tănăsoaia să rămână în arest, acesta fiind încarcerat din 10 octombrie 2011. Totodată, instanţa a dispus ca lui Tănăsoaia să îi fie prelevate probe biologice, în vederea introducerii profilurilor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Tribunalul Giurgiu a constatat că mama baschetbalistului american, Olamae Hardy, nu s-a constituit parte civilă în acest dosar.Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată cu apel. Dosarul în care Ionuţ Tănăsoaia este acuzat de loviri cauzatoare de moarte a fost rejudecat la Tribunalul Giurgiu, în urma unei dispoziţii din septembrie 2012 a instanţei supreme, care a desfiinţat atunci decizia de condamnare la cinci ani de închisoare. În 22 februarie 2012, Tribunalul Giurgiu l-a condamnat pe Ionuţ Adrian Tănăsoaia la cinci ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, sentinţa fiind menţinută de Curtea de Apel Bucureşti în decizia din 17 aprilie 2012.

Gipsy Gypsanu, trimis în judecată la începutul lunii decembrie 2011

Ionuţ Adrian Tănăsoaia, zis Gipsy-Gypsanu, a fost trimis în judecată la începutul lunii decembrie 2011, în stare de arest preventiv, pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy şi-a pierdut viaţa a izbucnit în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în jurul orei 3.30, în clubul Emotione din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere. El a fost lovit cu pumnul în bărbie de Ionuţ Adrian Tănăsoaia şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans. Medicii legişti au stabilit că moartea lui Hardy a fost violentă şi a fost cauzată de o insuficienţă cardio-respiratorie, urmare a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeală, contuzie şi dilacerare cerebrală, fractură de boltă craniană iradiată la baza craniului.

adevarul.ro

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img