Modernizarea Transfăgărășanului, programată să înceapă în 2025, este momentan stopată

Cele mai citite

Planurile de modernizare a Transfăgărășanului, programate inițial pentru anul 2025, se confruntă cu posibile întârzieri de cel puțin câteva luni. Motivul acestei amânări este legat de firma responsabilă de elaborarea studiului de fezabilitate pentru acest proiect de amploare.

Deși Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a luat decizia de a moderniza Transfăgărășanul în 2022, proiectul a întâmpinat obstacole în implementare. În octombrie 2023, RUTIER CONEX XXI SRL a fost desemnată câștigătoare a licitației pentru realizarea studiului de fezabilitate, în valoare de 8,4 milioane de lei (fără TVA), cu 40% din finanțare asigurată din fonduri europene.

Cu toate acestea, deși firma a fost desemnată câștigătoare, contractul încă nu a fost semnat, deoarece câștigătorul nu a depus toate documentele necesare. CNAIR face eforturi pentru ca firma să completeze documentația și să semneze contractul, dar termenul pentru depunere nu a fost stabilit. Cu un termen optimist de semnare a contractului până la finalul lui ianuarie 2024, elaborarea documentației tehnice ar putea fi finalizată la începutul anului 2025.

În etapele ulterioare, licitația pentru execuția lucrărilor efective va fi lansată după finalizarea documentației tehnice, urmată de proceduri care vor dura câteva luni. Astfel, modernizarea Transfăgărășanului ar putea începe în cel mai bun caz în vara lui 2025, cu o întârziere de cel puțin trei luni față de estimările inițiale.

Durata exactă a lucrărilor de modernizare va fi stabilită ulterior, odată cu finalizarea documentației tehnice. Proiectul include consolidări, construcție de polate, sisteme de scurgere a apelor și benzi pentru vehicule lente. Din perspectivă turistică, modernizarea va implica și amenajarea de puncte belvedere, spații pentru comercianți și parcări de scurtă durată, îmbunătățind astfel experiența pe acest drum celebru.

Ultimele articole

Traficantă de droguri la 87 de ani

La 29 februarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Ialomița, în colaborare...

Opera Națională București omagiază feminitatea și celebrează ziua de 8 martie prin baletul Baiadera de Minkus și opera La Traviata de Verdi

Miercuri (6 martie) și joi (7 martie), ora 18:30, Opera Națională București vă invită la spectacolul de operă Povestirile...

Doi bărbați din Călărași au fost arestați preventiv pentru tentativă de omor

În data de 28 februarie 2024, ofițerii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au efectuat cu...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ