Modernizarea Ambulatoriului din Feteşti se va încheia în 2021

Modernizarea Ambulatoriului din Feteşti se va încheia în 2021

Modernizarea Ambulatoriului de la Spitalul Municipal „Anghel Saligny” din Feteşti va fi terminată în vara anului 2021. Investiţia se ridică la 10,6 milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene.

Conform primarului municipiului Feteşti, Laurenţiu Şonchereche, actul medical se va îmbunătăţi şi aproximativ 100.000 de persoane din localitate şi zone învecinate vor avea acces la investigaţii şi tratament, nemaifiind nevoie să meargă la spitale din Bucureşti sau Constanţa.   În luna mai 2019 a fost parafată o investiţie cu fonduri europene, la spitalul din Feteşti acesta fiind cel mai important proiect derulat în judeţul Ialomiţa în domeniul sănătăţii, în ultimii 5 ani. Prin acest demers început în urmă cu 2 ani când s-a depus documentaţia, se are în vedere extinderea şi dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean „Anghel Saligny”.

Astfel, administraţia din municipiul Feteşti va reorganiza spaţiul aferent Ambulatoriului, va dota cu mobilier şi echipamente atât Ambulatoriul, cât şi Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală, pentru ca locuitorii din municipiul Feteşti să beneficieze de mai multe specializări, precum şi de servicii medicale la standarde înalte.

Din cele 10.692.543,64 de lei, la cât se ridică valoarea totală a proiectului, 7,4 milioane de lei reprezintă fondurile nerambursabile alocate din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), aproape 3 milioane de lei este contribuţia din bugetul de stat, iar peste 200.000 de lei reprezintă cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments