Moaştele Sfântului Apostol Andrei au fost aduse la Slobozia

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

moaste Sf Andrei Slobozia (100)Preacuviosul Părinte Protosinghel Rafael, exarhul mânăstirilor, a fost instalat ca stareţ al mânăstirii „Sfinţii Voievozi”

Moaştele Sfântului Apostol Andrei, aduse la mânăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia, de la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, a adunat, încă din prima zi, sute de credincioşi.
Moaştele au fost aduse de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, fiind aşteptate la graniţa dintre judeţele Ialomiţa şi Brăila, de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, însoţit de un sobor de preoţi, diaconi şi credincioşi.
Cei doi ierarhi s-au oprit apoi la Catedrala episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, unde s-a săvârşit o slujbă de polihroniu, un Te Deum de mulţumire pentru că Dumnezeu a binecuvântat acest drum.
După slujbă, P.S. Casian a primit în dar, de la P.S. Vincenţiu, un epitrahir (jugul lui Hristos – veşmânt specific preotului) şi un omofor (şal alb pe care arhiereii îl poartă pe umeri în timpul slujbelor, specific doar episcopului), în semn de recunoştinţă.
După cuvântările susţinute de către cei doi ierarhi, moaştele au fost purtate prin oraş, într-o procesiune până la cea mai veche mânăstire din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, mânăstirea „Sfinţii Voievozi”, ce poartă hramul Sfinţilor „Mihail şi Gavriil”, unde au fost depuse spre închinare.
Alături de moaştele Sfântului Andrei, au fost scoase din mânăstire, spre închinare, şi moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur şi ale Sfântului Mucenic Procopie.
Un eveniment neprevăzut a întrerupt, vineri, pentru scurt timp, desfăşurarea ritualului.
În timp ce credincioşii se închinau la sfintele moaşte, strigătele unei femei răzbăteau puternic din mânăstire.
Un grup de jandarmi s-a deplasat prin mulţime şi a scos pe braţe o tânără care se zbătea şi striga puternic.
Evenimentul a generat murmur în mulţime, propagându-se rapid zvonul că femeia ar fi posedată de diavol. moaste Sf Andrei Slobozia (111)
La rugăminţile credincioşilor, aceasta a fost aşezată pentru foarte puţin timp în locul unde se aflau moaştele, fiind apoi dusă în spatele mânăstirii, însoţită de jandarmi, maici şi un preot.
Mânăstirea a rămas deschisă până luni la prânz, fiind săvârşite continuu slujbe bisericeşti.
Un moment important a avut loc duminică, de Sfinţii Mihail şi Gavriil.
După otpustul Sfintei Liturghii arhiereşti, săvârşite de către Preasfinţitul Vincenţiu, a urmat instalarea Preacuviosului Părinte Protosinghel Rafael, exarhul mânăstirilor, ca stareţ al acestei mânăstiri.
La evenimentul religios au participat, pe lângă primarul municipiului, Gabi Ionaşcu, şi doi parlamentari, social-democratul Marian Neacşu şi Cristina Pocora, deputat PNL.
moaste Sf Andrei Slobozia (121)Pe parcursul celor trei zile, peste 40 de jandarmi din cadrul Detaşamentului Mobil Slobozia au asigurat măsurile de ordine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită altfel la Otopeni

De 1 Decembrie am pornit la pas prin județ, ca să vedem cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Sătui de...

Alte articole din aceasta categorie