MNIR organizează Ziua porţilor deschise pe şantierul arheologic Sultana – Malu Roşu din judeţul Călăraşi

Cele mai citite

santier arheologic Sultana-Malu RosuMuzeul Naţional de Istorie a României organizează vineri, 16 august, Ziua porţilor deschise, de pe şantierul arheologic Sultana – Malu Roşu, în comuna Mânăstirea din judeţul Călăraşi, ocazie cu care cei interesaţi pot vizita şantierul arheologic şi pot admira unele dintre cele mai interesante descoperiri din campania de anul acesta.
Potrivit organizatorilor evenimentului aflat la ediţia a XI-a, cercetările de pe şantierul arheologic Sultana – Malu Roşu se desfăşoară în cadrul proiectului „Începuturile civilizaţiei europene. Neo-eneoliticul la Dunrea de Jos“ al cărui obiectiv principal este cunoaşterea societăţii umane din sudul României între mileniile VI-IV î.Hr. Proiectul este realizat prin colaborare între Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Judeţean Teleorman, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Muzeul Judeţean Buzău şi Muzeul Romanaţiului Caracal.
Tot cu această ocazie va avea loc prezentarea rezultatelor proiectului „Arhitectură & Arheologie Experimentală“, ediţia a IV-a, desfăşurat în perioada 2 iulie – 14 august. Iniţial, în intervalul 2010-2011, acest proiect a avut drept scop reconstituirea unei locuinţe preistorice aparţinând culturii Gumelniţa (a doua jumătate a mileniului V î.Hr.) şi urmărirea în timp a modului de degradare a acesteia. În 2012 s-a avut în vedere extinderea obiectivelor iniţiale, în scopul unei înţelegeri mai bune a modului de viaţă preistoric şi s-a urmărit efectuarea unor activităţi şi obiecte specifice civilizaţiei Gumelniţa, iar în anul 2013 s-au continuat aceste activităţi de cercetare.
Echipa de implementare a proiectului este rezultatul unui parteneriat între Muzeul Naţional de Istorie a României, Asociaţia Român de Arheologie, Muzeul Municipiului Bucureşti, Primăria comunei Mânăstirea, Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Călăraşi, Universitatea „Valahia“ din Târgovişte, cu sprijinul Universităţii de Arhitectura şi Urbanism „Ion Mincu“ Bucureşti. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img