Mișcare surpriză în politica ilfoveană: Ciprian Burdușa și-a anunțat candidatura la Primăria Otopeni

Date:

Când toate candidaturile păreau deja bătute în cuie, o surpriză politică de proporții a detonat la Otopeni. Ciprian Burdușa și-a dat demisia din toate funcțiile deținute în Alianța Național Țărănistă și și-a anunțat candidatura, ca independent, la Primăria Otopeni.

Robert Bratu: Toți politicienii sunt, zilele acestea, în goană pentru a primi funcții în diverse partide. Dumneavoastră ați procedat exact contrar acestui curent. Care ar fi considerentele?

Ciprian Burdușa: Până recent am fost Secretar General al Alianței Național Țărăniste Regiunea București Ilfov. Dar, în primul rând, sunt cetățean al Otopeniului. Și, constat că, la fiecare patru ani, actualul edil cumpără toți contracandidații sau partidele din care fac parte, astfel încât aproape niciodată în Otopeni nu sunt alegeri reale. În momentul în care am simțit că dorința mea de a mă implica în administrația publică din Otopeni nu este compatibilă 100% cu linia partidului, nu am ezitat nici o secundă să-mi dau demisia și să pornesc în acestă cursă ca independent. Locuitorii din Otopeni s-au săturat ca partidele politice să facă jocul actualul primar. Practic, la ultimele runde de alegeri, locale edilul șef nu a avut contracandidați reali. Motiv pentru care a câștigat cu scoruri pe care le avea doar Ceaușescu.

Robert Bratu: Sunt acuzații destul de grave…

Ciprian Burdușa: Nu sunt acuzații. Este realitatea din oraș. Practic, democrația a murit la Otopeni! Nu poți fi consilier local decât cu aprobarea lui Don Silviu. În acest caz, cine să-i atragă atenția asupra cheltuielilor faraonice din bugetul local? Tot aparatul primăriei și toți consilierii locali sunt la cheremul primarului, care pare a dori să-și întemeieze o dinastie. După cum bine știți, l-a propulsat pe fiul său pe locul I pe lista Camerei Deputaților. Asta este administrație în anul 2020? Dacă asta este administrația și politica în Otopeni, eu refuz să fac parte din acest joc murdar. Candidez independent și mă lipsesc de sprijinul echipei de partid. Mă bazez doar pe cetățeni.

Robert Bratu: Dar partidul înseamnă logistică, ajutor, echipă…

Ciprian Burdușa: Este adevărat! Dar prefer să-mi strâng singur semnăturile, să reprezint cu cinste și integritate cetățenii din Otopeni și să pot aduce în discuție adevăratele probleme din Otopeni, fără a fi presat în niciun fel pe linie de partid. Toată lumea, când se referă la Otopeni, vede doar zona din jurul primăriei. Dar realitatea în Otopeni este cu totul alta! Conform analizei urbanizehub.ro avem un impozit pe venit per locuitor uriaș: 1926 Euro/an. Spre comparație, București are 399 de Euro/an. Cu toate acestea, în Otopeni încă mai sunt drumuri de pământ! Iar lista de probleme este uriașă. De ce s-a ajuns în acestă situație? Pentru că de 24 de ani, sub conducerea actualului primar, bugetul local este cheltuit după bunul plac al celor care stăpânesc orașul. A sosit momentul ca această batjocură la adresa taxelor plătite de cetățeni să înceteze. PIB-ul per locuitor în Otopeni este de 33,928 de Euro/an. Regiunea Berlin are un PIB pe cap de locuitor de 35.500 de euro. Tot în zona aceasta se află Viena, Budapesta sau Helsinki. Întrebarea este: de ce nu arată orașul Otopeni ca Berlin sau Viena? Explicația este simplă: se fură și se risipește enorm! Ăsta este și motivul pentru care primarul nu suportă concurența și-și anihilează mereu adversarii. Interesele sunt enorme: zeci de milioane de Euro în fiecare an se scurg din banii otopenarilor către destinații necunoscute. Am înțeles că în prezent, atât IGPR cât și Curtea de Conturi, încearcă să dea de urma banilor. Oare va reuși justiția din România să facă dreptate sau vom rămâne tot un oraș „la stăpân”? Asta nu pot spune, dar vă pot spune următorul lucru: cât timp voi fi în Consiliul Local al orașului Otopeni voi încerca, din toate puterile, să stopez jaful! Am o experiență în mediul privat de peste 20 de ani și știu ce înseamnă cumpătarea, analiza și un buget cheltuit cu grijă!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...