Mircea Dusa: Flotila Fluviala de la Braila satisface cerintele NATO

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat marţi, 11 iunie, în timpul unei vizite de lucru la Garnizoana Brăila, că Flotila Fluvială de la Brăila satisface cerinţele NATO, fiind una operaţională şi cu o capacitate deosebită de luptă, datorită ‘responsabilităţii şi a hărniciei’ oamenilor din acest judeţ. Ministrul Apărării a precizat că la aceste nave trebuie perfecţionat sistemul de război electronic şi că speră ca, prin alocările bugetare din anul următor, să se reuşească acest lucru.

flotila

Tot la Brăila, ministrul Apărării a anunţat că va prelungi termenul de transfer al terenurilor armatei către administraţia locală, având în vedere că hotărârile de Guvern care s-au dat în legătură cu cedarea respectivelor terenuri expiră anul acesta.

Mircea Duşa, a mai spus, în legătură cu intenţia Consiliului Judeţean Brăila de a transforma Aeroportul Ianca, fost aerodrom militar, în aeroport de transport cargo, că ministerul pe care îl conduce nu se va opune investiţiei, cu condiţia ca pista să poată fi folosită de armată în situaţii deosebite.

Agerpres

Leave a Reply

Your email address will not be published.