Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a fost la Călăraşi

Date:


În urmă cu două săptămâni, administraţia judeţului Călăraşi a primit vizita ministrului Sănătăţii, Cseke Attila. Săptămâna trecută, vineri, 5 martie, Călăraşiul s-a bucurat de o altă vizită importantă, cea a ministrului Muncii, Mihai Şeitan.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a fost prezent în municipiul Călăraşi, începând cu ora 09:00. Agenda de lucru a ministrului Şeitan a cuprins câteva obiective importante. Primul a fost vizita la Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA), a urmat vizita la viitorul sediu al Inspectoratului Teritorial de Muncă, începând cu ora 12:00 a urmat o conferinţă de presă, iar după aceasta ministrul Muncii, Mihai Şeitan, s-a întâlnit cu şefii instituţiilor deconcentrate subordonate Ministerului Muncii.
În deschiderea conferinţei de presă, Mihai Şeitan a vorbit despre principalele măsuri pentru ieşirea din criză ale guvernului Boc. Potrivit ministrului Muncii, guvernul are în vedere o creştere economică de 1,3% care se bazează în primul rând pe investiţii. Un alt subiect adus în discuţie a fost acela al Programului Prima Casă. Aici, executivul propune construirea de noi case, îndeosebi în zona rurală (case de serviciu). De asemenea, ministrul Şeitan a mai vorbit şi depre Programul Rabla, vânzarea caselor ANL, plata TVA-ului firmelor care au de rambursat TVA între 5.000 şi 10.000 de lei şi, nu în ultimul rând, despre garanţiile guvernamentale oferite consiliilor locale pentru cofinanţarea proiectelor europene. Aici, ministrul Muncii a ţinut să sublinieze că absorbţia fondurilor este foarte mică. În altă ordine de idei, Şeitan a vorbit şi despre ministerul greu pe care îl conduce, despre eforturile pe care le face Guvernul pentru combaterea şomajului, despre mult disputatele legi, cea a salarizării unice respectiv cea a pensiilor. Referitor la aceasta din urmă, Şeitan a spus că ea va fi finalizată în cel mult o lună. Noua lege a pensiilor, aflată în curs de elaborare, va prelua prevederile acordului încheiat cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană privind creşterea vârstei de pensionare, în special pentru femei, şi de egalizare a acesteia la 65 ani după 2014.
„Aşa cum a fost anunţat anterior, vârsta de pensionare a femeilor şi bărbaţilor va fi egalizată gradual în timp, după 2014, prevedere deja prezentată în acordul încheiat cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială. Este o măsură care face parte din condiţiile comunitare“, a declarat ministrul Muncii, Mihai Şeitan.
Termenul avansat anterior de Guvern pentru finalizarea acestui proces este anul 2030.
Marga Culea

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...