Ministrul Maria Grapini a vizitat judeţul Dâmboviţa

Date:

Maria GrapiniSâmbătă, 13 iulie, ministrul delegat pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a efectuat o vizită de lucru în judeţele Argeş şi Dâmboviţa, zone aflate în atenţie datorită potenţialului turistic deosebit de important, dar insuficient valorificat. După discuţiile purtate cu oficialităţile judeţene, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi prefectul judeţului, Victor Sanda, ministrul Grapini a prezentat strategia pe termen scurt în ceea ce priveşte dezvoltarea turismului românesc, a IMM-urilor şi, implicit, a mediului de afaceri, toate aceste trei elemente aflându-se în interdependenţă.
În ceea ce priveşte turismul montan, Maria Grapini a dat asigurări că va include Dâmboviţa în circuitul turistic naţional, urmând ca în perioada următoare să se definitiveze şi direcţiile strategice, aflate în prezent pe masa de lucru a Ministerului, respectiv turism de sănătate (balnear), cultural, istoric, eco-turism, agro-turism. De asemenea, o importanţă deosebită se va acorda brandurilor subsectoriale, care au un rol major în promovarea turismului.
„Luni o să fac un raport pe şase luni în care o să spun ceea ce am făcut, dar şi ceea ce mai am în plan să realizez. Deplasarea în cele două judeţe este pentru a cunoaşte la faţa locului problemele. Voi include Dâmboviţa în circuitul Argeş-Dâmboviţa pe partea de turism montan.
Dâmboviţa are nevoie de dezvoltare economică şi se poate dezvolta pe de o parte prin turism, iar pe de altă parte prin investiţii în economie. Am luat o decizie politică să analizăm proiectele şi să vedem unde impactul economic este cel mai mare şi unde lucrarea este aproape de finalizare. În felul acesta putem să sprijinim primăriile să-şi termine proiectele. În acest mod o să mergem cu dezvoltarea pe proiecte turistice, după impactul economic şi corelat cu ce ne-a dat natura în zonă“, a declarat Maria Grapini la Târgovişte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...