Ministrul Agriculturii: Ancheta privind micii infestati cu salmonella va fi finalizată săptămâna viitoare

Cele mai citite

Ancheta privind micii infestaţi cu salmonella va fi finalizată săptămâna viitoare, când Autoritatea Veterinară va prezenta toate rezultatele, a declarat, joi, 13 iunie, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

eprub

“Săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, ancheta va fi finalizată, iar preşedintele Autorităţii Veterinare va organiza o conferinţă de presă în care va prezenta toate rezultatele. Cred că s-a reacţionat corect, ANSVSA a intervenit imediat şi a retras toate aceste produse şi nu a existat un pericol pentru sănătatea umană chiar dacă au fost vândute”, a spus Constantin.

Inspectorii veterinari au reţinut la începutul săptămânii 205 de kg de carne de mici suspectă de contaminare cu salmonella în depozite din judeţul Prahova, carnea de mici fiind produsă de o unitate de procesare a cărnii din judeţul Neamţ. Din primele date ale anchetei a rezultat că depozitul de produse congelate a recepţionat, în data de 29 aprilie 2013, o cantitate de 840 de kg de carne preparată ‘mici’, circa 635 de kilograme fiind livrate deja în 23 de judeţe.

Carnea de mici congelată în care s-a depistat salmonella era depozitată la Kaufland Ploieşti, reprezentanţii lanţului de hipermarket-uri precizând că a fost vorba de un singur produs, făcut numai cu carne de pasăre, şi care are vânzări scăzute în comparaţie cu alte produse similare.

Autoritatea Veterinară a declanşat imediat alertă prin Sistemul de Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje.

Potrivit sursei citate, analizele pentru tipizarea salmonella spp durează între 7 şi 10 zile. Ancheta este în desfăşurare, iar rezultatele urmează a fi făcute publice după finalizare.

AGERPRES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie