Ialomita – Mihai Puia a revenit în postul de director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

După un an, perioadă în care a fost subsecretar de stat, ori a lucrat în domeniul privat, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa, Mihai Puia, revine în această funcţie.
La începutul lunii aprilie a anului trecut, Mihai Puia era numit vicepreşedinte la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, funcţie în care a stat aproximativ o lună şi jumătate. Numirea lui Mihai Puia la ANSVSA lăsa liber fotoliul de director al DSVSA Ialomiţa, după 12 ani. Potrivit algoritmului politic local, funcţia astfel eliberată revenea PD-L. A venit Vasile Şincan. După eliberarea din funcţia de vicepreşedinte al ANSVSA, Mihai Puia urma să revină la Ialomiţa, însă, surpriză! Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 37/2009 făcea deja ravagii prin deconcentrate, astfel că a fost „catapultat” din funcţia de director executiv. Decizia a fost atacată în instanţă, iar pe 19 ianuarie 2010 Mihai Puia câştiga procesul. Ca urmare a hotărârii instanţei, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară semna, pe 23 martie 2010, Ordinul de numire a lui Mihai Puia în funcţia deţinută anterior eliberării. Numai că, nimeni nu a scos vreo vorbă…
Mihai Puia a intrat în posesia documentului tocmai în luna iulie, astfel că…s-a prezentat la post.
„Eu nu am luat nimănui locul. Hotărârea instanţei este din ianuarie 2010, Ordinul este dat din martie, iar eu am intrat în posesia lui în luna iulie. Nu mă întrebaţi de ce a durat atât… Autoritatea Sanitară Veterinară, având hotărârea instanţei, postul de director executiv a fost blocat. Nu am schimbat pe nimeni. Doctorul Şincan a fost – şi este şi acum – director executiv adjunct temporar, pentru că nu a dat nici un examen. Punct. El nu a fost niciodată director executiv. Nu scrie nicăieri”, a afirmat Puia.
Medic primar veterinar şi doctor în ştiinţe medical-veterinare, Mihai Puia spune că nu face decât politică veterinară.
„De când am terminat facultatea, am făcut numai meseria asta. Să-mi blestem meseria? Niciodată”, a declarat actualul director. (L.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie