Micii giganti ai presei ialomitene…

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Zilele trecute, pe internet, au aparut rezultatele unui – aparent – sondaj de opinie, realizat la comanda partidelor politice si referitor la notorietatea publicatiilor ialomitene la nivel judetean. In realitate, sondajul a fost realizat de catre un ascarid (pentru realizatorii de sondaje, ascaridul este ruda mai mica a teniei, care-si face veacul tot prin zona respectiva), in propria baie – de altfel singura explicatie a faptului ca amintitele rezultate au fost profund viciate.

Nu-l putem numi altfel pe acefalul care poate sustine, chiar si la comanda, ca Independentul, de atatia ani pe piata si cu un trafic online destul de bun, nu este citit de nici un ialomitean. Pe de alta parte, publicatii precum Semnal, Stirea, Informatia, Curierul etc. ar fi citite, potrivit acestui pseudo-sondaj, doar de colectivele lor redactionale, in vreme ce printre giganti se afla publicatii ialomitene obscure. Publicatii ce l-ar face invidios pe Nescafe 3 in 1 (pentru cei ce nu stiu, exista publicatii locale, DIFERITE ca titlu, ce au un singur redactor, pe care probabil il fac posta), ambele avand unul si acelasi redactor, care scrie azi pentru o publicatie si maine pentru cealalta. Daca ar fi sa privim romantic situatia, este vorba de un clasic menaje-a-trois. Lipseste doar luna din peisaj. In schimb, sunt prezente secera si ciocanul. In mod special ciocanul. In spiritul bolsevic cel mai pur, pe sistemul repetitia este mama invataturii, sa scrii aceleasi stiri in doua publicatii (schimband doar poza si cateva virgule) o fi vreo metoda inovatoare de a face informatia sa se sedimenteze mai usor in mintea cititorului.

Am ramas stupefiati cand am vazut si sondajul prin care Radio Campus Slobozia declaseaza Europa FM, Romania Actualitati si Kiss Fm!! Ori fiecare gospodarie are cateva aparate de radio, toate acordate pe aceeasi frecventa ori unii sunt total dusi cu pluta. Pentru ca, toata lumea sanatoasa la cap stie ca la 15 km de Slobozia CEL MAI ASCULTAT POST DIN UNIVERS este inexistent pe aparatele de radio. Citand din clasici: Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!

Deoarece ziarul nostru si implicit prezentul articol este citit doar de cativa amarasteni care au uitat cum se numeste adevarata presa din judet, poate ca nu va ajunge si in mainile manjite, chiar lipicioase, ale celui care detine informatii atat de precise despre presa locala. Tocmai de aceea publicam, iata, acest material si „onlain“. Pentru ca pe noi, spre deosebire de „ei“, ne vede „Goagal“.

Cum se face ca sondajele „realizate de partide politice“ intra doar in posesia celor care se autoproclama „the best of the best“? Poate tocmai datorita tirajului minuscul pe care il au si a traficului online aproape inexistent?

In ce ne priveste, multumim celor doi cititori si jumatate din Ialomita care ne-au ajutat sa nu ne facem de ras in sondaje si ne exprimam totusi intelegerea pentru cel care a intocmit acest sondaj, pentru ca, in fond, creierul nu inseamna totul. De fapt, in cazul sau nu inseamna nimic.

Revenind cu picioarele pe pamant, doar o presa cu tiraj liliputan si cu o cota de piata apropiata de zero putea avea nevoie de un astfel de sondaj fabricat. Faptul ca este atat de grosolan fabricat dovedeste totala lor ignoranta in domeniul sociologiei. Aceeasi ignoranta pe care o manifesta si in munca lor „redactionala“, depusa zi de zi. Pentru ca, nu-i asa, daca ar fi stiut ceva jurnalism ar fi fost in fruntea topului presei locale si-n viata de zi cu zi, nu doar in sondajele realizate pe hartie moale si parfumata. Iar site-urile lor (unele inexistente, altele nefunctionale) n-ar fi afisat cifre minuscule de ordinul 10-15 cititori/zi (nu glumim, tovarasii au cifre ridicole la traficul on-line). In concluzie, le recomandam pseudo-sociologilor, pseudo-jurnalistilor sa apeleze la oameni specializati cand vor un sondaj. Chiar daca acele sondaje, ADEVARATE, le vor risipi visele umede, tipic adolescentine. Si ca sa incheiem intr-o maniera specifica tovarasilor amintiti mai sus, ne semnam:

El Lider Maximo

Ultimele articole

PNL Slobozia si-a anuntat candidatul pentru fotoliul de primar

Organizatia municipala a PNL Slobozia si-a desemnat candidatul pentru viitoarele alegeri la Primaria municipiului Slobozia. Dupa efectuarea, in luna...

Traian Băsescu este depăşit în sondaje de toţi inamicii săi

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de GSS (Grupul de Studii Sociale), citat în cadrul emisiunii Ora de foc, de...

Se apropie „sezonul” chiriilor

Piata imobiliara a stagnat in vreme de criza, dar proprietarii maresc pretul chiriilor in orasele mari din cauza inceperii noului an universitar.

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ