Medicii veterinari din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Buzău ies la protest și fac grevă japoneză. Aflați motivele!

Data:

Medicii veterinari din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Buzău își exprimă nemulțumirea față de inechitățile salariale, pregătindu-se să declanșeze o serie de proteste. Sindicatul Liber al Veterinarilor din Buzău solicită aplicarea articolului 17 din Legea-cadru 153/2017, care prevede acordarea unor sporuri pentru personalul care gestionează fonduri europene. Deși personalul din alte instituții din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale beneficiază de aceste sporuri, veterinarii care desfășoară controale și activități similare nu primesc același tratament.

Dr. Iulian Moca, reprezentant al DSVSA Buzău, a explicat că activitățile veterinare includ verificarea aplicării legislației europene, controale alături de APIA și AFIR, și gestionarea fondurilor europene. Totuși, diferențele salariale dintre personalul ANSVSA și cel al structurilor din Ministerul Agriculturii sunt de ordinul câtorva sute de lei sau chiar mai mult.

Calendarul protestelor include:

  • 6 noiembrie: grevă japoneză, două ore începând cu ora 10:00.
  • 8 noiembrie: grevă de avertisment, două ore începând cu ora 10:00.
  • 11 noiembrie: pichetarea sediilor partidelor politice din arcul guvernamental, timp de două ore.
  • 14 noiembrie: blocarea activității în unitățile din industria alimentară și în vamă timp de 24 de ore, începând de la ora 10:00 până pe 15 noiembrie.
  • 20 noiembrie: protest în Piața Victoriei la Guvern, timp de două ore, dacă revendicările nu sunt soluționate.

În lipsa unui răspuns pozitiv, sindicatul avertizează că va intra în protest generalizat, cu blocarea completă a activității.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Pericol! Din ce în ce mai mulți urși în zonele locuite din Buzău. Autoritățile promit măsuri rapide

Creșterea numărului de urși care ajung în localitățile din...

Crin Antonescu: „Călin Georgescu și Elena Lasconi nu erau oameni din afara sistemului”

Crin Antonescu, candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale, a...