Măști de protecție distribuite gratuit în autobuzele din Ploiești

Măști de protecție distribuite gratuit în autobuzele din Ploiești

Andrei Volosevici, primarui orașului Ploieşti, a solicitat operatorului de transport ca oamenii care nu au măști de protecție, să le primească de la angajații TCE în momentul în care călătoresc cu transportul public în comun din municipiu. Toate acestea în contextul în care rata de infectare cu noul coronavirus în Ploiești a ajuns la 6,15 la mia de locuitori.

“Având în vedere creşterea ratei de infectare la mia de locuitori, cu domiciliul în municipiul Ploieşti, la 6.15, edilul şef al oraşului a solicitat reprezentanților S.C. Transport Călători Express S.A. Ploieşti să distribuie măşti de protecţie în mijloacele de transport în comun, cetățenilor care nu dispun de acestea.

Totodată, controlorii operatorului de transport public urban vor verifica respectarea măsurii de distanțare fizică a călătorilor, în autobuze, troleibuze sau tramvaie.

De asemenea, Poliţia Locală Ploieşti va intensifica acțiunile de control în piețe, în ceea ce privește respectarea măsurilor de siguranță la nivelul activităţilor comerciale de profil.

Municipalitatea ploieşteană monitorizează respectarea măsurilor ce pot fi luate în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu coronavirus, în rândul comunităţii locale. Ne interesează siguranţa cetăţenilor, dar şi gradul de limitare a răspândirii îmbolnăvirii cu COVID-19, prin deciziile pe care le luăm.

Solicit ploieştenilor, pe această cale, să dea dovadă de o conduită socială responsabilă, în contextul pandemic actual. Este important să purtăm mască în public, să ne dezinfectăm des mâinile şi să asigurăm distanţarea fizică necesară faţă de semenii noştri. Pe cât posibil, ar fi indicat să folosim rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate. Să fim solidari şi să înţelegem că este necesar să aplicăm cu stricteţe regulile de igienă recomandate de specialişti!”, a precizat, în comunicat, primarul Andrei Liviu Volosevici.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.