Marian Vanghelie si Oana Niculescu Mizil aduc alimente in comunele sinistrate din Calarasi

Data:

Vineri dimineata se da startul unei ample actiuni aeriene si terestre de ajutorare a calarasenilor din satele ingropate in nameti.

Aportul consistent a venit din partea Primariei Sectorului 5 Bucuresti, condusa de primarul PSD Marian Vanghelie, prin strangere de fonduri si ajutoare, dar si sponsori care asigura transportul ajutoarelor cu elicopterele in satele in care nu se poate ajunge decat in acest fel.

In plus, in cadrul mai-amplei actiuni umanitare a Primariei Sectorului 5 Bucuresti, care se afla in plina desfasurare in judetele Buzau, Vrancea, Braila si Calarasi, consilierii primariei au votat in unanimitate pentru ajutoarea cu un miliard de lei vechi pentru fiecare dintre 19 comune calarasene sinistrate.

„Intreg judetul se afla, mai mult sau mai putin, in aceasta situatie, dar sunt sate intregi la care nu se poate ajunge decat cu elicopterul. In casele inzepezite sunt blocati oameni care au nevoie de ajutorul nostru, oameni care nu mai au ce manca, cu ce se imbraca, ai caror copii sunt lipsiti de minimele conditii de supravietuire. Sunt batrani bolnavi si neputinciosi. Neputinta lor nu are culoare politica, nevoile lor nu sunt nici PDL-iste, nici PNL-iste si nici PSD-iste. Din acest motiv, aceasta actiune umanitara are o singura culoare, cea a umanitatii, a infratirii impotriva vitregiilor naturii.
Sunt, asadar, alaturi de calarasenii mei aflati in nevoie si nu numai la nivel declarativ. In urma solicitarilor facute din partea primarilor si a presedintilor de organizatii locale pentru apa, paine si alimente, am apelat la tot ajutorul de care puteam avea parte si am primit, cu draga inima, tot ce s-a oferit pentru acesti oameni.
Multumesc, deopotriva, autoritatilor locale calarasene, primarilor calaraseni, presedintilor de organizatii locale PSD si domnului Director S.C. Drumuri si Poduri Calarasi, Gheorghe Dragomir, care s-au mobilizat exemplar si au dat o mana de ajutor sinistratilor“, a declarat presedinta PSD Calarasi, deputatul Oana Niculescu Mizil.
Elicopterele cu opt tone de alimente vor ajunge in satele la care nu se poate ajunge terestru, Solacu si Sunoiu din comuna Sarulesti, zonele Valea Presnei, Preasna din comuna Gurbanesti si in comuna Valea Argovei, pentru a acoperi Valea Capitanului.
Terestru, sapte TIR-uri cu alimente vor porni pe trei trasee in judetul Calarasi, Belciugatele – Tamadau – Lehliu Sat – Dor Marunt – Dragalina – Stefan Voda, Sarulesti – Gurbanesti – Valea Argovei – Frasinet – Manastirea – Dorobantu – Ciocanesti – Alexandru Odobescu – Gradistea
si Vasilati.
Vicepresedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, si deputatul Oana Niculescu Mizil, presedinta PSD Calarasi, vor organiza o conferinta de presa in localitatea Dorobantu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...