Marian Vanghelie si Oana Niculescu Mizil aduc alimente in comunele sinistrate din Calarasi

Cele mai citite

Vineri dimineata se da startul unei ample actiuni aeriene si terestre de ajutorare a calarasenilor din satele ingropate in nameti.

Aportul consistent a venit din partea Primariei Sectorului 5 Bucuresti, condusa de primarul PSD Marian Vanghelie, prin strangere de fonduri si ajutoare, dar si sponsori care asigura transportul ajutoarelor cu elicopterele in satele in care nu se poate ajunge decat in acest fel.

In plus, in cadrul mai-amplei actiuni umanitare a Primariei Sectorului 5 Bucuresti, care se afla in plina desfasurare in judetele Buzau, Vrancea, Braila si Calarasi, consilierii primariei au votat in unanimitate pentru ajutoarea cu un miliard de lei vechi pentru fiecare dintre 19 comune calarasene sinistrate.

„Intreg judetul se afla, mai mult sau mai putin, in aceasta situatie, dar sunt sate intregi la care nu se poate ajunge decat cu elicopterul. In casele inzepezite sunt blocati oameni care au nevoie de ajutorul nostru, oameni care nu mai au ce manca, cu ce se imbraca, ai caror copii sunt lipsiti de minimele conditii de supravietuire. Sunt batrani bolnavi si neputinciosi. Neputinta lor nu are culoare politica, nevoile lor nu sunt nici PDL-iste, nici PNL-iste si nici PSD-iste. Din acest motiv, aceasta actiune umanitara are o singura culoare, cea a umanitatii, a infratirii impotriva vitregiilor naturii.
Sunt, asadar, alaturi de calarasenii mei aflati in nevoie si nu numai la nivel declarativ. In urma solicitarilor facute din partea primarilor si a presedintilor de organizatii locale pentru apa, paine si alimente, am apelat la tot ajutorul de care puteam avea parte si am primit, cu draga inima, tot ce s-a oferit pentru acesti oameni.
Multumesc, deopotriva, autoritatilor locale calarasene, primarilor calaraseni, presedintilor de organizatii locale PSD si domnului Director S.C. Drumuri si Poduri Calarasi, Gheorghe Dragomir, care s-au mobilizat exemplar si au dat o mana de ajutor sinistratilor“, a declarat presedinta PSD Calarasi, deputatul Oana Niculescu Mizil.
Elicopterele cu opt tone de alimente vor ajunge in satele la care nu se poate ajunge terestru, Solacu si Sunoiu din comuna Sarulesti, zonele Valea Presnei, Preasna din comuna Gurbanesti si in comuna Valea Argovei, pentru a acoperi Valea Capitanului.
Terestru, sapte TIR-uri cu alimente vor porni pe trei trasee in judetul Calarasi, Belciugatele – Tamadau – Lehliu Sat – Dor Marunt – Dragalina – Stefan Voda, Sarulesti – Gurbanesti – Valea Argovei – Frasinet – Manastirea – Dorobantu – Ciocanesti – Alexandru Odobescu – Gradistea
si Vasilati.
Vicepresedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, si deputatul Oana Niculescu Mizil, presedinta PSD Calarasi, vor organiza o conferinta de presa in localitatea Dorobantu.

Ultimele articole

Şoferul unui TIR, rănit după ce autovehiculul s-a răsturnat pe DN 3

Şoferul unui TIR încărcat cu profile metalice a fost rănit, luni, după ce autovehiculul a intrat în balans şi...

Conducerea PSD Ilfov a decis sancţionarea cu avertisment a deputatului Ninel Peia

Biroul Permanent Judeţean al PSD Ilfov a decis luni sancţionarea cu avertisment a deputatului Ninel Peia, care, alături de...

Şoferul unui TIR, rănit după ce autovehiculul s-a răsturnat pe DN 3

Şoferul unui TIR încărcat cu profile metalice a fost rănit, luni, după ce autovehiculul a intrat în balans şi s-a răsturnat pe DN3, în localitatea Vlad Ţepeş, traficul rutier în zonă fiind blocat . Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Călăraşi, şoferul autovehiculului de tonaj greu a fost rănit, urmând să fie transportat la spital, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de la Poliţia Rutieră.

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ