Marian Petrache, tot mai aproape de o candidatură din partea PNL

Marian Petrache, tot mai aproape de o candidatură din partea PNL

Sondaj: Marian Petrache (48%), Mihai Niță – PSD (20%), Hubert Thuma (15%)

Desemnarea candidaților pentru CJ Ilfov intră pe ultima sută de metri mai ales poziția lui Marian Petrache pare a se fi clarificat. După ce într-un sondaj recent încheiat a fost cotat cu peste 48% intenție de vot, tot mai mulți primari PNL din județ se aliniază în spatele lui, abandonându-l pe Hubert care a obținut doar 15%, fiind depășit chiar și de Niță (PSD) care are în jur de 20%. Motiv pentru care Orban ar putea fi forțat să-l desemneze candidat al PNL Ilfov, așa cum anunțam noi încă de acum aproape o lună (semnal.eu/revine-petrache-in-carti-pentru-sefia-cj-ilfov) De aici rezultă două scenarii:

Rizia Tudorache

Scenariul 1: Petrache candidează din partea PNL și obține mandatul fără nici o apăsare. Pe locul doi s-ar plasa Niță iar pe locul trei se va plasa Rizia Tudorache (Președintele PMP și candidat la președinția CJ Ilfov), în prezent vicepreședinte al CJ Ilfov.

Scenariul 2: Petrache candidează independent. Chiar și în acest caz rămâne totuși favorit. În plus, conform unor surse, ar putea obține și sprijinul lui Pandele și al câtorva apropiați ai acestuia, caz în care victoria va fi clară.

Are Niță vreo șansă?

În cazul în care Petrache va candida independent, fără sprijin din partea lui Pandele, atunci voturile pentru Petrache se vor diminua și o parte din alegători vor migra către Hubert. În acest scenariu, puțin probabil, Niță va fi avantajat și poate spera ia mai multe voturi decât partidul. Singura condiție va fi obțină, în mod real, sprijinul psd-iștilor puternici din județ, care nu-l prea au la inimă. Un alt lucru periculos pentru Niță sunt recentele discuții și certuri la nivel de organizații locale, unii membri reproșându-i faptul s-a autoimpus ca și candidat al PSD la președinția CJ Ilfov.

PMP o să bată USR+PLUS în Ilfov?

De ce, personal, cred PMP este a treia forță politică în Ilfov? De ce consider USR PLUS Ilfov va lua un scor modest la localele din 2020, în condițiile în care la nivel național, într-un sondaj IMAS difuzat săptămâna trecută, USR+Plus aveau 18.1%? Pentru că:

– Rizia Tudorache (președintele PMP Ilfov) este o figură cunoscută la nivel județean. În totală opoziție cu  Ciprian Teleman, președintele Plus Ilfov și candidat la președinția CJ Ilfov, de care nu știe multă lume.

– PMP are organizații puternice în județ, în localități cu potențial foarte mare: Voluntari, Popești Leordeni, Bragadiru, Măgurele, Buftea, Pantelimon etc.

– USR+PLUS au grupuri mari de simpatizanți în localitățile ilfovene dar aceștia NU au mutația în Ilfov, deci vor fi irelevanți în contextul alegerilor locale. Rămâne de văzut ce va face Pro România, având în vedere până în prezent sunt o figura ștearsă la nivel județean. Va reuși oare Mickey Mouse-ul ilfovean scoată vreun as din mânecă în scurtul timp rămas până la alegeri? Rămâne de văzut!

Leave a Reply

Your email address will not be published.