Marian Petrache, invitat la „Orașele viitorului”

Cele mai citite

Președintele Consililului Județean  Ilfov, Marian Petrache, a participat în data de 28 mai la conferința „Cities of Tomorrow: dezvoltarea urbană, încotro?”, organizată de Camera de  Comerţ şi Industrie Româno-Germanǎ -AHK România.

22.11Marian Petrache-PT PRESA

Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii și-au  propus să faciliteze  un dialog deschis despre oraşele viitorului şi principalele obiective ce trebuie atinse în procesul de dezvoltare a oraşelor. În cadrul evenimentului au fost dezbatute  trei mari teme: „Oraşul de azi, metropola de mâine”, iar printre  subiectele abordate au fost: complexitatea procesului de dezvoltare a oraşelor şi regiunilor, oportunitǎţile pe care oraşele le pot oferi în viitor, problematica oraşelor la ora actualǎ şi exemple de soluţii implementate cu succes în alte regiuni. Marian Petrache a prezentat, în cadrul conferinței,  informații despre  „Clusterul Ştiințific din orașul Măgurele”, „Măgurele  – Orașul Luminilor Extreme – Oraș Inteligent”. „Proiectul ELI-NP (Extreme Light Infrastructure- Nuclear Physics), prin unicitatea lui poate avea un impact deosebit asupra unui teritoriu extins. Este important  să înţelegem unicitatea și oportunitatea și să luăm decizii inteligente, iar in  acest context vom putea vorbi in viitorul apropiat, poate de Laser Valley, dar pentru asta trebuie să pornim de la ideea mai largă a unui posibil Cluster High-Tech in care Măgurele sa fie puctul radiant, hot-spot și Smart City”, a precizat președintele Consiliului Județean Ilfov.

Datorită infrastructurii, proiectul ELI-NP este unic in Europa  și in lume, ca facilitate ştiințifică fiind un proiect la frontiera științifică și tehnologică. Unicitatea vine atât din facilitățile oferite pentru cercetarea fundamentală, de frontieră, cât și din posibilitatea de a dezvolta un spectru larg de noi tehnologii și aplicații. Marian Petrache susține mesajul „Laser Valley  – un loc în care iți place să trăiesti, un loc în care îți place să muncești”. Unicitatea  științifică și tehnologică va genera interesul  și provocarea profesională.  „Trebuie să fim conștienți de importanța calității locuirii și de nevoia de agrement. Sunt necesare locuințe pentru cercetători, ingineri, tehnicieni români  și străini ce vor lucra in clusterul high-tech. Facilitățile de agrement vor valorifica capitalul natural al zonei extinse. Pentru ca  lucrurile să se întâmple, trebuie viziune, determinare și acţiune. Și mai trebuie să nu uităm că viitorul începe cu deciziile și acțiunile pe care le luăm AZI”, a concluzionat președintele Consiliului Județean Ilfov.

La final, în cadrul sesiunii de dezbateri, Marian Petrache a menționat că i-a propus primarului Sorin Oprescu,  mutarea Circului sau a Grădinii Zoologice din București  în localitatea Moara Vlăsiei și construirea unui parc tematic de distracții în zonă.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie