Marfă de contrabandă estimată la circa 11 milioane lei a fost reținută la Vama Giurgiu

Data:

Un cetățean bulgar a fost plasat în arest preventiv după ce a fost interceptat la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, conducând un camion încărcat cu mărfuri de contrabandă. Documentele indicau un transport de materiale plastice provenite din Turcia, cu destinația Germania. Cu toate acestea, în timpul controlului efectuat de poliția de frontieră, au fost găsite peste 15.000 de parfumuri contrafăcute și aproape 200.000 de pachete de țigări de contrabandă, evaluându-se la peste 11 milioane de lei.

Potrivit comunicatului emis de Poliția de Frontieră, captura a avut loc la Vama Giurgiu la data de 20 februarie 2024, în jurul orei 11:30. Șoferul bulgar în vârstă de 54 de ani s-a prezentat la punctul de control rutier. Documentele prezentate indicau că acesta transporta materiale plastice din Turcia în Germania. Cu toate acestea, în realitate, poliția de frontieră a descoperit parfumuri și țigări de contrabandă în camionul său.

După inventarierea mărfurilor confiscate, s-a constatat că se aflau 197.685 de pachete de țigări de diferite mărci, cu timbru fiscal specific turcesc, evaluate la peste 5.300.000 de lei, și aproximativ 15.500 de produse de parfumerie de diferite mărci, evaluate la peste 6.300.000 de lei.

Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore și apoi arestat preventiv, fiind acuzat de contrabandă, punerea în circulație a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, fals material în documente oficiale și uz de fals.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...