Mandat de arestare prelungit pentru şoferiţa care a lovit un poliţist şi a circulat pe contrasens pe A3

Iuniana StanciuMandatul de arestare preventivă emis pe numele Iunianei Stanciu, medic de familie din Focşani, cercetată pentru ultraj şi refuzul recoltării de probe biologice după ce a acroşat un poliţist care o oprise pentru un control în Ploieşti, apoi a fugit şi a circulat pe contrasens pe autostrada A3 cu farurile stinse, a fost prelungit, după ce, iniţial, instanţa de fond a respins propunerea procurorilor formulată în acest sens.
Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii Judecătoriei Ploieşti au respins ca nefondată propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, privind prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatei Iuniana Stanciu, decizia instanţei de fond fiind atacată cu recurs de procurori.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că magistraţii au admis recursul Parchetului şi au dispus prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă, începând cu data de 15 august.
Femeia de 46 de ani a fost arestată preventiv după ce, în noaptea de 15 spre 16 iunie, în jurul orei 3,00, nu a oprit la semnalul regulamentar al Poliţiei Rutiere, a intrat pe autostrada A3 şi a condus pe contrasens cu farurile stinse.
Un echipaj al Poliţiei Rutiere care acţiona în Ploieşti a dat semnal de oprire maşinii conduse de femeia în cauză. Ea a refuzat să oprească şi şi-a continuat drumul, acroşând un poliţist. Echipajul de poliţie a plecat în urmărirea ei, iar femeia a ieşit din oraş, a ajuns în localitatea Bărcăneşti şi a intrat pe autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti conducând pe contrasens, cu farurile stinse.
Ea a fost urmărită de poliţişti câteva zeci de minute, fiind prinsă în apropiere de Bucureşti, în zona Otopeni.
Femeia este cercetată pentru ultraj, dar şi pentru refuzul recoltării de probe biologice, întrucât s-a opus procedurilor legale prin care anchetatorii ar fi putut stabili dacă a consumat alcool sau dacă se afla sub influenţa substanţelor psihotrope în momentul producerii faptelor.
De asemenea, după ce a fost arestată, şoferiţa a fost transferată la Spitalul Penitenciar Jilava, în vederea efectuării unei expertize medicale. AGERPRES

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments