Mana dreapta a lui Ungureanu, Cornel Feruta din Bals

Cele mai citite

Noul sef al cancelariei premierului Mihai Razvan Ungureanu a fost numit diplomatul Cornel Feruta, fost ambasador extraordinar si plenipotentiar, numit, pe 31 iulie 2007, sef al misiunii permanente a Romaniei pe langa organizatiile internationale de la Viena.

Cornel Feruta este originar din Bals, are 36 de ani, este casatorit si are doi copii. Diplomatul balsean a absolvit Facultatea de Stiinte Politice si Administrative din cadrul Universitatii Bucuresti, urmand o specializare in relatii internationale. Noul director de cabinet cunoaste foarte bine engleza si franceza si a urmat o serie de stagii de pregatire si perfectionare in strainatate.

Din decembrie 2004 pana in iunie2007, afost directorul de cabinet al lui Mihai Razvan Ungureanu, pe cand acesta era ministru MAE si a fost obligat sa demisioneze la cererea premierului Tariceanu in urma scandalului cu cei doi muncitori romani arestati intr-o baza militara americana.

Cornel Feruta a fost jurnalist la Evenimentul Zilei si Jurnalul National, timp de trei ani, specializat in relatii internationale, dupa care, in 1998, a intrat in MAE unde a lucrat la Directia OSCE si Cooperare Regionala.

In ultimii ani, Cornel Feruta a detinut o serie de pozitii internationale. In septembrie2011 afost ales presedinte al Conferintei Generale AIEA, pozitie detinuta in premiera de Romania. In calitate de guvernator al Romaniei in Consiliul Guvernatorilor AIEA a detinut pentru doi ani consecutivi vicepresedintia Consiliului Guvernatorilor, pozitie din care a gestionat procesul de definire a Strategiei pe termen mediu a AIEA pentru perioada 2012-2017 si a condus negocierile pentru activitatile programatice si bugetul Agentiei pentru ciclul 2009-2010. In cadrul OSCE, in2009 afost presedinte al Comitetului economic si de mediu, a avut un rol de coordonare in cadrul dezbaterilor privind securitatea europeana si a contribuit la consolidarea capacitatilor organizatiei in etapele ciclului conflictual si in gestionarea conflictelor.

Georgiana Leulescu-Raicu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie