Mai putin de jumatate din populatia municipiului poate fi adapostita în caz de dezastre

Date:

Mai putin de jumatate din populatia municipiului Giurgiu poate fi adapostita în caz de dezastre, gradul de adapostire a populatiei pentru situatii de urgenta în adaposturile special amenajate la subsolurile cladirilor din Giurgiu fiind de 43 la suta.
„Un procent de adapostire multumitor în situatii de urgenta ar fi atunci cand am avea o capacitate de adapostire pentru populatie de suta la suta, dar în ultimii trei ani de zile nu am mai avut posibilitati financiare pentru amenajarea de astfel de adaposturi si nici în acest an nu avem astfel de posibilitati, investitiile necesare în astfel de situatii fiind de ordinul milioanelor de lei“, a declarat vineri, 19 februarie, pentru AGERPRES, seful Serviciului de Urgenta Voluntar al municipiului Giurgiu, Lazar Ciobanu.
În municipiul Giurgiu sunt 33 de adaposturi special amenajate în subsolurile blocurilor cu o capacitate de adapostire de 5.850 de persoane, adica un procent de 9 la suta, si 35 de adaposturi simple în subsolul blocurilor cu o capacitate de adapostire de 4.950 de persoane, adica un grad de acoperire de 8 la suta din populatia municipiului.
Totodata, mai sunt 5.238 de adaposturi la gospodariile populatiei cu o capacitate de adapostire pentru 16.000 de persoane, adica un procent de 12 la suta din populatia municipiului, si 15 adaposturi la agentii economici cu o capacitate de adapostire de 2.250 de salariati, adica un procent de adapostire de 14 la suta.
Si în ceea ce priveste gradul de înzestrare a formatiunilor de protectie civila acesta este asigurat în proportie de maxim 30 la suta, iar în ceea ce priveste echipamentele de protectie si materialele necesare, Comitetul local pentru Situatii de Urgenta este dotat în proportie de 53 la suta.
Pentru acest an, Serviciul de Urgenta al municipiului Giurgiu si-a propus sa achizitioneze paturi de campanie necesare evacuarii populatiei si un sistem stradal de comunicatii în caz de dezastre. (Sursa: AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...