Mai mulți primari din Olt, Vâlcea și Argeș solicită oficial posibilitatea de a vâna urșii fără restricții

Data:

Primarii din 13 localități din județele Olt, Vâlcea și Argeș au redactat un memoriu către premierul Marcel Ciolacu, solicitând permisiunea de a vâna urșii “fără niciun fel de restricții” în localitățile “care nu sunt considerate habitate obișnuite ale acestui prădător”.

Memoriul a fost semnat de primarii din Sâmburești, Dobroteasa, Vitomirești, Verguleasa, Vulturești, Teslui, Oporelu, Leleasca și Făgețelu (toate din Olt), Dănicei, Nicolae Bălcescu și Stoilești (din Vâlcea), precum și din Cuca (din Argeș), conform informațiilor anunțate pe Facebook de primarul Iulian Preda din Sâmburești, județul Olt.

În memoriu, aceștia solicită:

  • legalizarea vânării urșilor fără restricții în localitățile care nu sunt considerate habitate obișnuite ale acestui prădător;
  • introducerea în legislație a creșterii și înmulțirii artificiale a urșilor drept infracțiune penală, în locuri special amenajate în acest scop;
  • introducerea în legislație a relocării/aducerii urșilor în zone care nu sunt considerate habitate obișnuite ale acestui prădător, fără obținerea acordului prealabil scris al autorităților publice locale.

Primarul din Sâmburești, județul Olt, a subliniat pe Facebook: “Am solicitat Prim-Ministrului schimbarea legislației tâmpite din această țară referitoare la acest aspect. Riscul înmulțirii ursului este mare și consecințele pot fi tragice pentru om. Vin vremuri grele și fiecare dintre noi trebuie să gândim și să acționăm înspre apărarea interesului personal, dar și public al populației.”

Această inițiativă a venit în urma înmulțirii atacurilor urșilor în localitățile respective, acestea fiind zone în care urșii au apărut recent și nu sunt considerate mediul lor obișnuit.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Un accident rutier s-a produs sâmbătă între Buzău și Râmnicu Sărat

Un grav accident a avut loc sâmbătă pe DN2,...

Zeci de incendii de vegetație în Argeș

Numărul incendiilor de vegetație din Argeș rămâne ridicat. Au...

Culturile de porumb din Olt sunt afectate în proporție de 80%

Culturile de porumb din judeţul Olt au fost afectate...

Un nou drum va fi construit în Ilfov, cu legătură directă cu Autostrada Soarelui

Autoritățile din Ilfov au anunțat construcția unui nou drum...