Mai multi angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta vor sa plece la lucru in strainatate

Mai multi angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta vor sa plece la lucru in strainatate

Medicii calaraseni se pregatesc sa plece la munca in strainatate
Medicii calaraseni se pregatesc sa plece la munca in strainatate

Peste zece angajati ai Spitalului de Urgenta Judetean Calarasi se pregatesc sa plece definitiv la lucru in alte tari din Europa.

„In ultimul timp ne confruntam, pe langa lipsa medicilor si cu tendinta personalului mediu de a parasi unitatea. Avem deja peste 12 persoane gata sa plece. Asteapta doar semnalul din diverse tari din Europa in care vor lucra“, a declarat, managerul Spitalului de Urgenta Judetean Calarasi, dr. Victor Verinceanu.

Potrivit acestuia, daca pana acum cadrele medicale optau pentru incheierea contractelor pe durata determinata de minim trei luni cu unitati medicale din alte tari, acum opteaza sa plece definitiv.

Totodata, referitor la aceasta situatie, liderul Sindicatului Integrarea – filiala Calarasi, Nicolae Paraschiv a declarat, ca sunt multi colegi de-ai lui din spital care vor sa plece pentru ca au ajuns intr-o situatie critica din cauza salariilor mici si a datoriilor catre banci, fiind nevoiti sa caute bucati de fier ramase prin curtea institutiei si sa le predea la punctele de colectare a deseurilor pentru a-si lua o paine.
„Majoritatea, la orice discutie spun ca vor sa plece in afara daca ar gasi unde“, a mai sustinut liderul de sindicat, Nicolae Paraschiv.
Desi Spitalul de Urgenta Judetean Calarasi are aproximativ 900 de angajati, in anumite sectii personalul medical este insuficient. (Sursa: AGERPRES)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.