Mai multe persoane cu dizabilități au fost obligate să muncească fără plată timp de trei ani

Cele mai citite

Șase perdoane cu afecțiuni fizice și psihice grave au fost ținuțe în condiții mizere, fiind forțate să muncească fără compensație timp de trei ani, de către doi membri ai unei familii din județul Giurgiu.

Procurorii DIICOT și ofițerii BCCO au efectuat marți o percheziție în județul Giurgiu, într-un dosar de trafic de persoane în formă continuată, în care doi membri ai unei familii ar fi recrutat și adăpostit șase persoane într-o anexă improvizată a locuinței lor, pe care le-ar fi exploatat prin supunerea la muncă fizică și ținerea în stare de sclavie, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

“La data de 6 februarie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au efectuat o percheziție domiciliară în județul Giurgiu, într-o cauză referitoare la săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată”, a informat un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Conform anchetatorilor, începând cu anul 2021 și până la data de 6 februarie 2024, doi membri ai aceleași familii ar fi recrutat și adăpostit șase persoane vătămate într-o anexă improvizată a locuinței lor, pe care le-ar fi exploatat prin supunerea la muncă fizică și ținerea în stare de sclavie, profitând de incapacitatea acestora de a se apăra sau de a-și exprima voința din cauza afecțiunilor fizice și psihice grave de care sufereau, precum și de lipsa mijloacelor de subzistență.

Persoanele investigate ar fi confiscat documentele victimelor pentru a le împiedica să plece și le-ar fi obligat să efectueze diverse activități în gospodărie fără a primi remunerație și fără a li se asigura hrana zilnică necesară, un adăpost adecvat și condiții minime de igienă.

“În urma percheziției de marți la locuința suspecților, două dintre persoanele vătămate au fost găsite adăpostite în condiții precare de igienă și prezentau probleme evidente de sănătate, atât fizică, cât și psihică”, precizează sursa menționată.

În plus, au fost descoperite și ridicate documente relevante pentru cauză (inclusiv acte de identitate ale altor persoane vătămate), precum și alte mijloace de probă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu și al jandarmilor de la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Ultimele articole

Traficantă de droguri la 87 de ani

La 29 februarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Ialomița, în colaborare...

Opera Națională București omagiază feminitatea și celebrează ziua de 8 martie prin baletul Baiadera de Minkus și opera La Traviata de Verdi

Miercuri (6 martie) și joi (7 martie), ora 18:30, Opera Națională București vă invită la spectacolul de operă Povestirile...

Doi bărbați din Călărași au fost arestați preventiv pentru tentativă de omor

În data de 28 februarie 2024, ofițerii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au efectuat cu...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ