Mai multe cazuri de rubeola au aparut in liceele din judetul Olt

Data:

Mai multe cazuri de liceeni care s-au imbolnavit de rubeola au fost confirmate in ultima saptamana in sase orase din judetul Olt.
Directia de Sanatate Publica a declarat focare de rubeola la patru licee din municipiul Caracal, zona in care s-au inregistrat cele mai multe imbolnaviri.
Purtatorul de cuvant al DSP Olt, Gabriela Gogiu, a declarat marti pentru AGERPRES ca in ultima saptamana au fost confirmate 39 de cazuri noi de imbolnaviri, din care jumatate la liceele din Caracal si restul la licee din Slatina, Corabia, Bals, Scornicesti si Draganesti-Olt.
De la aparitia primului caz de rubeola la finele lunii noiembrie 2011 si pana in prezent au fost confirmate 202 cazuri de imbolnaviri cu rubeola, afectiune contagioasa cauzata de un virus.
Sefa DSP Olt a precizat ca bolnavii sunt izolati la domiciliu si nu au fost semnalate situatii grave care sa necesite spitalizarea. In unitatile de invatamant unde au fost confirmate imbolnaviri se face un triaj epidemiologic pentru depistarea la timp a elevilor bolnavi.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...