Mai mult de trei sute de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera de sud a României

Data:

În cursul anului precedent, peste trei sute de indivizi au încercat să traverseze ilegal frontiera de sud a României. Din totalul acestora, 123 au fost identificați la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, constituind majoritatea migranților proveniți din Siria, Irak și Maroc.

În primele 11 luni ale anului 2023, au fost depistate 313 persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat a României. Cele mai multe incidente au fost înregistrate la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, cu 123 de persoane, și la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, cu 114 de persoane. În zona de responsabilitate a ITPF Giurgiu, fenomenul migraționist din anul 2023 s-a caracterizat prin tentativele cetățenilor străini proveniți din state terțe de a trece ilegal frontiera, utilizând diverse metode. Acestea includ ascunderea în mijloace de transport, ocolirea punctelor de frontieră sau folosirea documentelor de călătorie false sau falsificate, trecerea ilegală și șederea ilegală. În toate cazurile, autoritățile de frontieră bulgare au preluat persoanele depistate în conformitate cu acordul bilateral dintre cele două state, conform declarațiilor purtătoarei de cuvânt a ITPF Giurgiu, Raluca Stan, acordate pentru AGERPRES.

Cazurile semnificative au inclus depistarea a 28 de cetățeni sirieni într-un camion încărcat cu varză, condus de un cetățean turc, în luna iunie 2023, precum și identificarea a 31 de cetățeni străini într-un autocamion cu roșii din Turcia, în luna iulie a aceluiași an. La STPF Dolj, polițiștii de frontieră au descoperit un microbuz cu 24 de cetățeni sirieni și irakieni care încercau să intre ilegal în România.

Din perspectiva naționalității, cei mai numeroși migranți care au încercat intrarea ilegală în România prin sud au fost sirieni, în număr de 222, urmați de cetățeni din Irak (30), Maroc (18), și alți migranți din Liban, Iran, Palestina și Afganistan.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

George Simion, acuzat de fals în înscrisuri privind semnăturile pentru prezidențiale

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a anunțat luni, 17 martie...

Atacul hibrid asupra României: Cum a fost manipulată opinia publică în ultimii opt ani

Rusia a declanșat un atac informațional asupra României încă...

Un călător brazilian și-a pierdut pașaportul într-o mașină condusă de un român. Cere ajutor pentru recuperare

Gabriel, un aventurier din Brazilia care călătorește cu autostopul...