Mai mult de 16.000 de proprietăți din comuna Ghimpați au fost înregistrate gratuit în evidențele de cadastru și carte funciară

Data:

Peste 16.000 de proprietăți din comuna Ghimpați, județul Giurgiu, au fost înregistrate gratuit în evidențele de cadastru și carte funciară prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF), finanțat din fonduri europene.

Noile cărți funciare ale celor 16.872 de imobile din comuna Ghimpați au fost predate autorităților locale, care le vor distribui proprietarilor în perioada următoare.

În comuna Ghimpați, înregistrarea sistematică a proprietăților a început în anul 2020 și a acoperit o suprafață de 12.198 de hectare.

În prezent, din totalul de 54 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Giurgiu, lucrările de înregistrare sistematică au fost finalizate în două comune (Băneasa și Ghimpați), iar în alte 36 de localități sunt în desfășurare.

PNCCF urmărește înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, fiind finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, fonduri europene și bugetul primăriilor.

Până în decembrie 2023, ANCPI a implementat Proiectul major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, parte a Axei prioritare 11 din POR 2014-2020. Proiectul, cu o valoare totală de 312.891.155 de euro, dintre care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 cofinanțare de la bugetul de stat, completează obiectivul PNCCF prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 hectare din 660 de UAT-uri rurale. Lucrările de înregistrare sistematică finanțate din fonduri europene continuă în cadrul Programului Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PCIDIF) 2021-2027, conform Legii nr. 338/2023.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Pericol! Din ce în ce mai mulți urși în zonele locuite din Buzău. Autoritățile promit măsuri rapide

Creșterea numărului de urși care ajung în localitățile din...

Crin Antonescu: „Călin Georgescu și Elena Lasconi nu erau oameni din afara sistemului”

Crin Antonescu, candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale, a...