Mafia fierului vechi din Călăraşi a primit o lovitură serioasă după vizita Gărzii de Mediu la Sărulești

Data:

Inspectorii Gărzii de Mediu, împreună cu forţele de ordine ale Poliţiei şi Jandarmeriei, au efectuat miercuri un control la Săruleşti, județul Călărași, în prezența ministrului Mediului, Mircea Fechet.

Îngrijorați de confiscarea deșeurilor, unii locuitori locali au devenit agresivi.

Fechet a subliniat că nu se poate tolera arderea deșeurilor sau abandonarea deșeurilor periculoase și a menționat că amenzile și confiscarea deșeurilor nu sunt suficiente pentru rezolvarea problemei. El a susținut că este necesar să identificăm soluții durabile, nu doar să aplicăm amenzi.

“Am fost prezent în comuna Săruleşti din județul Călărași, în cadrul unei acțiuni desfășurate de Garda de Mediu, împreună cu Poliția Română și Jandarmeria, pentru a aborda problema tratării ilegale a deșeurilor și a depozitării ilegale a acestora. Mai mult decât atât, am dorit să fiu prezent aici astăzi pentru a discuta cu autoritățile locale și cu reprezentanții comunității locale, deoarece în această comunitate nu este vorba doar despre o problemă de mediu. Aici, discutăm în primul rând despre o problemă socială pe care statul român trebuie să o rezolve într-un fel sau altul. Indiferent de existența sau inexistența autorizațiilor de mediu și de amenzile aplicate aici de fiecare dată când intervine Garda de Mediu, problemele comunității rămân și trebuie gestionate într-un fel sau altul”, a declarat ministrul Mediului.

El a menționat că l-a convocat pe primarul din Săruleşti la minister pentru a discuta problema deșeurilor.

Ministrul Mediului a subliniat că amenzile și confiscarea deșeurilor nu sunt suficiente pentru rezolvarea problemei și că autoritățile nu pot tolera arderea deșeurilor sau abandonarea deșeurilor periculoase.

La această acțiune a fost prezent și Andrei Corlan, șeful Gărzii Naționale de Mediu.

“Garda Națională de Mediu a desfășurat numeroase controale pentru a combate acest fenomen ilegal de colectare, deținere și valorificare a deșeurilor. Aici, ne confruntăm cu un fenomen ilegal. Anul trecut, au fost aplicate amenzi în valoare de 133 de milioane de lei și au fost întocmite 687 de sesizări penale. Acestea sunt măsuri împotriva consecințelor, dar nu elimină cauza”, a declarat Andrei Corlan.

El a specificat că deșeurile descoperite la Săruleşti vor fi confiscate.

Ministrul Mediului a abordat și problema deșeurilor importate ilegal.

“În cazul deșeurilor importate ilegal, fie că vorbim despre mașini vechi sau echipamente electrice și electronice, există întregi convoaie de TIR-uri care intră în România cu bunuri tăiate în două pentru a încăpea mai multe în camion și ajung aici datorită costurilor reduse sau inexistente de tratare. Există întregi convoaie de echipamente electrice și electronice care sunt introduse sub pretextul unor bunuri second-hand. Se fac importuri ilegale de textile sub pretextul hainelor second-hand, importuri ilegale de cauciuc și alte materiale. Din păcate, trebuie să constatăm că noi exportăm trufe și importăm gunoaie din întreaga Europă, dar această situație nu o vom rezolva aici și acum, ci la minister, folosind instrumente digitale pentru urmărirea transporturilor de deșeuri, un sistem care începe să dea rezultate”, a afirmat ministrul Mediului.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...