Lucrările de amenajare şi extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia vor putea fi finalizate cu trei luni mai devreme decât erau programate, datorită unei metode tehnice moderne, care a permis constructorului o viteză de lucru mai mare.
Noutatea în modul de execuţie a structurii obiectivului o reprezintă betonul precomprimat, fabricat în Germania.
Traian Sasu, directorul TMUCB Slobozia, a declarat că „în loc să se toarne betonul pe şantier, s-a comandat la o firmă specializată, un partener german. Am câştigat, astfel, cel puţin trei luni. Am câştigat, în primul rând, cele trei luni de iarnă, în care vom lucra la interior”.
Demarate la sfârşitul lunii septembrie a acestui an, lucrările la respectivul obiectiv urmau să se desfăşoare pe parcursul unui an. Constructorul şi-a propus, însă, ca până la sfârşitul anului să finalizeze atât lucrările de rezistenţă ale viitoarei clădiri, cât şi închiderea perimetrală din BCA, pentru ca în perioada trimestrului I a anului viitor să se poată lucra la interioare.
Preşedintele C.J. Ialomiţa, Silvian Ciupercă, s-a arătat mulţumit de ritmul de executare a lucrărilor, fiind de părere că, prin astfel de investiţii, se încearcă „atenuarea percepţiei că în România toată lumea se ocupă de politică, că nu mai lucrează nimeni şi ne prăbuşim cu toţii”.
„Oamenii trebuie să realizeze că nu sunt doar proiecte politice în discuţie în această perioadă, ci sunt şi proiecte administrative, proiecte de interes cetăţenesc. Nu ne ocupăm numai de campanii politice. Cel mai important lucru este ca normalitatea pe care încercăm să o promovăm, să fie percepută realist, nu exagerat. (…) Opinia mea este că trebuie să întreţinem în mod realist că se mai face şi treabă”, a spus preşedintele C.J. Ialomiţa.
Directorul medical al Spitalului Judeţean, Marcela Pravăţ, a subliniat faptul că, în acest moment, la UPU există un singur medic cu competenţă „Urgenţe medico-chirurgicale”, însă există speranţe ca, de anul viitor, cei care urmează cursuri de medicină de urgenţă să înceapă efectuarea de gărzi, fiind nevoie de cel puţin zece medici.
„Linia de gardă este asigurată cu medici de specialitate anestezie terapie intensivă, dar în acest moment noi avem plecaţi la curs medici care au posturi la spitalul Slobozia şi care sunt în anul I, II, III, specialitatea fiind urgenţe. Noi îi aşteptăm. Din anul trei de curs ei pot efectua gărzi. Până atunci, este necesară pregătirea lor tactică şi teoretică”, a conchis medicul Marcela Pravăţ.
Noua clădire a UPU, cu regim parter, situată în faţa actualului sediu al Spitalului Judeţean, va avea o suprafaţă construită de 335 de metri pătraţi, în cadrul obiectivului urmând a se dezvolta şi un laborator de radiologie.
De asemenea, în corpul nou construit vor exista, pe lângă laboratorul de radiologie, şi spaţii pentru terapie, terapia intensivă şi recuperarea urmând să rămână în spaţiile existente.
Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de 1.417.290 lei, investiţie finanţată integral de C.J. Ialomiţa, din bugetul propriu al judeţului, decontându-se până în prezent 30% din valoare.
Lucrările de extindere a UPU din cadrul Spitalului Judeţean vor fi finalizate cu trei luni mai devreme
Data:
Disclaimer
„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător." Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal