Lucrări finalizate la un corp al Spitalului Judeţean Târgovişte

Date:

Lucrările la Corpul C al Spitalul Judeţean Târgovişte au fost finalizate, iar duminică a avut loc inaugurarea, unitatea medicală beneficiind de modernizare printinaugurare-sectie-spitalul-judeteanr-un program european cu fonduri totale de 83 milioane de lei.
La inaugurare a participat şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.
„Mă aflu astăzi aici din respect pentru acest judeţ şi din respect pentru echipa care se află astăzi la conducerea lui şi încearcă să facă în aşa fel încât să fie mai bine pentru fiecare cetăţean. (…). Alt motiv pentru care mă aflu aici să ştiţi că este o dimensiune personală, cunosc acest judeţ, cunosc acest spital judeţean încă din 1984, am făcut practică în acest spital când eram elev şi am fost şi pacient. E adevărat că nu am mai intrat în el de 25 de ani. (…) Este foarte important să avem un astfel de spital în judeţ“, a spus Remus Pricopie.
Lucrările la Spitalul Judeţean Târgovişte au început în 2010 şi au termen septembrie 2013, însă autorităţile judeţene spun că acesta va fi depăşit întrucât au existat întârzieri ale constructorului.
În cadrul proiectului european au fost reabilitate complet policlinica, secţiile ortopedie, cardiologie, iar spitalul a fost dotat cu tomograf şi RMN. De asemenea, cinci săli de operaţie au fost dotate la standarde europene. Stadiul lucrărilor este de 65%.
„Nu avem astăzi o inaugurare a spitalului judeţean, de aceea nu tăiem nicio panglică, am vrut să marcăm un moment care ţine de două aspecte principale: suntem la un an de mandat şi încercăm să spunem ce am făcut în acest an şi, în al doilea rând, am finalizat lucrările la un corp de clădire de la spitalul judeţean şi cred că este util să informăm care este stadiul de implementare a proiectului şi care sunt intenţiile noastre pentru următorii ani. Când am preluat mandatul, acum un an, erau realizate 27% din lucrări şi existau restanţe de plată către furnizorii de aparatură medicală şi constructori de 9,9 milioane de lei. Astăzi, dacă analizăm stadiul proiectului, lucrările sunt realizate în proporţie de 65% şi nu avem niciun fel de restanţe către furnizori sau societăţi care au realizat lucrări“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Spitalul nu este închis pe perioada lucrărilor, sunt secţii mutate în alte spaţii ale spitalului, în funcţie de derularea lucrărilor.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...