Lucrări ample de restaurare la conacul „Pană Filipescu“ din Filipeştii de Târg

Date:

conacConsilierii judeţeni au aprobat recent realizarea studiului de fezabilitate în
vederea începerii restaurării conacului „Pană Filipescu“, din comuna prahoveană Filipeştii de Târg. Să menţionăm că, imobilul a fost construit în secolul al XVII-lea şi este un monument istoric de valoare naţională şi universală, încadrat în Lista Monumentelor, grupa A, condiţie de eligibilitate necesară pentru proiectele fi nanţate prin POR, Axa 5. În cadrul proiectului propus de CJ Prahova se au în vedere restaurarea, protecţia şi conservarea faţadelor şi alte lucrări exterioare pentru evidenţierea obiectivului turistic de patrimoniu, dotări interioare (tâmplărie din lemn, instalaţii, echipamente
şi dotări pentru asigurarea condiţiilor de climatizare, siguranţă la incendii şi
antiefracţie), precum şi modernizarea utilităţilor aferente obiectivului. De altfel, Consiliul Judeţean Prahova îşi propune să conserve tot ceea ce a rămas din moştenirea culturală a judeţului, care a fost grav afectată, de-a lungul timpului.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...