Lotul sportiv al pompierilor calaraseni, castigatorii fazei nationale a concursurilor profesionale

Data:

Echipa judetului Calarasi a cucerit trofeul „Capitan Pavel Zaganescu“ acordat invingatorilor finalei Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta din Romania, competitie desfasurata in acest an pe stadionul municipal din Bacau si poligonul de instructie din Onesti.
Pompierii militari din Calarasi recuceresc, astfel, titlul pierdut in urma cu un an, la Pitesti, in fata bacauanilor, dupa ce intre 2005 si 2009 castigasera de cinci ori consecutiv competitia.
„A fost cea mai stransa disputa din istoria intrecerii, cei zece componenti ai echipei invingatoare depasind, dupa cele patru probe de concurs, cu doar 29 sutimi de secunda echipajul judetului Bacau si 69 desutimi de secunda pe reprezentantii judetului Suceava“, a declarat, pentru Agerpres, generalul Mihai Simionescu, directorul de concurs al editiei din acest an.
Lupta pentru titlul de campion s-a desfasurat, timp de trei zile, intre echipele inspectoratelor pentru situatii de urgenta ale judetelor Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Calarasi, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Suceava, Timis si al municipiului Bucuresti.
Invingatorii au fost desemnati in urma timpilor pe care i-au obtine in cadrul probelor „scara de fereastra“, o intrecere in care fiecare din cei zece componenti ai formatiilor participante au trebuit sa urce, etaj cu etaj, folosind o scara mica de doi metri ce se agata de ferestre, un imobil de patru nivele, „pista cu obstacole pe 100 de metri“, „stafeta 4 x 100 de metri“ si „realizarea, contracronometru, a dispozitivului de interventie la motopompa“.
Potrivit generalului Mihai Simionescu, probele de concurs sunt identice cu cele inscrise in concursurile sportive internationale ale pompierilor, organizate de Comitetul International de Prevenire si Stingere a Incendiilor.
Editia din acest an a competitiei, urmarita de un public numeros care a avut acces gratuit pe arenele de desfasurare, „face parte din programul de actiuni pentru sarbatorirea a 163 de ani de la batalia din Dealul Spirii si a zilei de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din Romania“, a declarat, pentru AGERPRES, colonelul Marcel Sorin Lucaciu, seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.
„Concursurile serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta se organizeaza in fiecare an, in perioada iunie – septembrie, si au ca obiectiv fundamental dezvoltarea si perfectionarea aptitudinilor si a abilitatilor specifice, necesare pompierilor militari pentru indeplinirea actiunilor de interventie in situatii de urgenta, dar si stimularea spiritului de conlucrare in echipa, a camaderiei profesionale“, a mai precizat seful IGSU.
Castigatorii pe probe vor primi, in cadrul festivitatii de inchidere a editiei din acest an Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta, cupe, diplome si premii in obiecte si bani, iar echipa ce a acumulat cel mai bun total de puncte in cele patru probe, reprezentand judetul Calarasi, va fi distinsa cu trofeul transmisibil „Capitan Pavel Zaganescu“.
„A fost un concurs foarte greu. Diferenta fata de echipa a doua clasata, cea din Bacau, este de 24 de sutimi de secunda. Lupta a fost apriga, barbateasca cu fairplay. Conditiile au fost foarte bune asigurate de organizator pentru desfasurare iar pentru noi este un rezultat sperat si asteptat si dorit pe care astazi am reusit sa-l obtinem cu emotii intr-adevar pentru ca si ceilalti competitori au fost foarte bine pregatiti dar noi am fost mai bine pregatiti si am reusit sa revenim pe locul intai si sa demonstram ca ISU Calarasi nu a castigat intamplator in anii trecuti. (…) Speram sa tinem cupa cat mai mult la Calarasi“, a declarat vineri, pentru AGERPRES, seful ISU Calarasi, col. Gheorghe Daniel Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Romania are o evolutie economica fasta. Asa, si?

De curand am avut o intalnire cu experti straini...

Zeci de șoferi au rămas fără permis după o razie desfășurată în județul Olt

O serie de dosare penale au fost întocmite pentru...

Dosar de fraude în domeniul asigurărilor în Argeș

Doi bărbați din județul Argeș au fost convocați pentru...