Liga primarilor

70312 petrache marianMarian Petrache, Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov a participat în data de 16 aprilie la Liga Primarilor care s-a desfăşurat la Primăria  Buftea. Alături de domnul Preşedinte, au mai participat la întâlnire doamna Vicepreşedinte Cristina Manicea şi primarii localităţilor din Ilfov.
Subiectul principal al discuţiei din cadrul întâlnirii l-a constituit demararea procesului de negociere cu Municipiul Bucureşti în vederea asigurării transportului public în judeţul Ilfov.
S-a stabilit că plata se va face de către călători, cu posibilitatea de subvenţie din partea autorităţilor administrativ-teritoriale pentru elevi, studenţi şi pensionari. Un alt subiect dezbătut în cadrul întâlnirii a fost acela al ADIA – Agenţia de      Dezvoltare Intercomunitară Apă Ilfov şi ADI ECOSAL, privind aderarea primăriilor în vederea realizării de investiţii în baza Masterplanului revizuit în perioada următoare de programare financiară 2014-2020. Un ultim punct al discuţiei a fost realizarea strategiei de dezvoltare a judeţului Ilfov şi necesitatea ca aceasta să se bazeze pe date reale şi să reflecte o dezvoltare viabilă a judeţului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.