Liderul PD-L Ialomita, Cazacu Marinica, îl va da în judecata pe Alexandru Stoica, presedintele PSD Slobozia

Liderul PD-L Ialomita, Cazacu Marinica, îl va da în judecata pe Alexandru Stoica, presedintele PSD Slobozia

Partidul Democrat Liberal Ialomita a raspuns, saptamâna trecuta, acuzatiilor lansate de organizatia PSD Slobozia pe tema apei furnizate în Slobozia si localitatile limitrofe.

Potrivit celor de la PSD Slobozia, presedintele PD-L Ialomita, Cazacu Marinica, si prefectului judetului, Madalin Teculescu, împreuna cu „cohorta portocalie”, au pus la cale un „scenariu diabolic” prin care sa „dreneze” resursele publice si sa aduca bunastarea în dreptul unor „baieti destepti”, considerându-i pe cei doi „niste banali, dar mizerabili profitori”.

PD-L Ialomita considera ca reactia organizatiei PSD Slobozia, legata de problemele aparute în furnizarea apei din sursa subterana a municipiului, „depaseste cu mult cadrul unui dialog civilizat care trebuie purtat între liderii locali ai diferitelor partide politice”, fiind de parere ca PSD apeleaza la „o solutie pe care au pus-o în practica ori de câte ori au avut de raspuns problemelor cu care se confrunta locuitorii acestui judet: dezinformare crasa si identificarea vinovatilor printre cei care nu fac parte din propriile lor grupuri de interese, economice si politice”.

Reprezentantii PD-L au mai precizat ca atunci când cei de la PSD Slobozia au lansat aceste acuzatii în presa, „profitau, probabil, de ultimele zile de legalizare a plantelor etnobotanice si se aflau sub efectul acestora”, solicitându-le sa faca publice documentele care sa le sustina toate afirmatiile, rezervându-si dreptul de a se adresa institutiilor de cercetare penala.

„PSD profita, de 20 de ani, de naivitatea cetatenilor din Slobozia”

Saptamâna trecuta, PD-L Ialomita a transmis un comunicat de presa, prin intermediul caruia a dorit sa clarifice anumite afirmatii aparute în mass media, lansate de câtiva consilieri din cadrul PSD Slobozia, în frunte cu viceprimarii Valentin Bacanu si Alexandru Stoica.

„Reactia organizatiei PSD Slobozia, legata de problemele aparute în furnizarea apei din sursa subterana a municipiului, depaseste cu mult cadrul unui dialog civilizat care trebuie purtat între liderii locali ai diferitelor partide politice. Si de data aceasta, PSD apeleaza la o solutie pe care au pus-o în practica ori de câte ori au avut de raspuns problemelor cu care se confrunta locuitorii acestui judet: dezinformare crasa si identificarea vinovatilor printre cei care nu fac parte din propriile lor grupuri de interese, economice si politice.

Comunicatul de presa emis de PSD Slobozia nu este altceva decât o însiruire de minciuni si acuzatii nejustificate si nu poate decât sa demonstreze ca primarul municipiului Slobozia, viceprimarii si majoritatea consilierilor locali, toti de la PSD, au o problema pe care, de data aceasta, nu o mai pot matura sub presul Primariei Slobozia. De data aceasta, cetatenii municipiului au constatat singuri ca, indiferent de asigurarile date de autoritati, apa nu poate fi consumata! Nu PD-L Ialomita a urmarit modul în care s-a facut investitia; nu PD-L Ialomita a avut acces la buletinele de analiza care indicau „calitatea” apei obtinuta din foraje; nu PD-L Ialomita a sustinut ca apa este potabila când consumatorii primeau la robinete apa cu continut ridicat de fier; nu PD-L Ialomita a efectuat analizele în locul Institutului de Sanatate Publica Bucuresti, analize care indica un continut ridicat de fier si chiar de pesticide; nu PD-L Ialomita a mintit populatia, careia i-a promis „apa plata” numai pentru a obtine voturi la alegerile locale din iunie 2008; nu PD-L Ialomita vrea sa îngroape toata afacerea pentru ca anumiti membrii de partid sa iasa de sub incidenta legii penale. Din contra, PD-L Ialomita a fost, este si va fi interesat de siguranta populatiei si nu va accepta vreun compromis care sa se rasfrânga asupra starii de sanatate a noastra, a tuturor. PD-L Ialomita a formulat o sesizare penala, în toamna anului 2008, si pentru ca vorbim despre o investitie pentru care s-au alocat circa 150 de miliarde de lei vechi doar pâna în prezent, dar si pentru ca existau dubii cu privire la calitatea apei obtinuta din noua sursa a municipiului. Dosarul penal, în care este cercetat primarul Gabi Ionascu, a ajuns, în decembrie 2009, la DNA, structura centrala.

PSD Slobozia uita ca s-a aflat la conducerea acestui oras din 1990 si ca, daca reteaua de distributie a apei este depasita, atunci vina o poarta, în principal, cei care au administrat Slobozia în ultimii 20 de ani.

Câte afaceri cu câstigatori din tabara PSD au existat în acesti 20 de ani? Câti bani din bugetul public au ajuns în „neîncapatoarele lor buzunare”? Câti „baieti destepti” s-au îmbogatit peste noapte din contractele derulate pe bani publici cu Primaria Slobozia sau Consiliul Judetean Ialomita? Câte licitatii trucate au „dirijat” liderii PSD Ialomita? Cine au fost „actorii de mâna a doua” care au „drenat cu harnicie si talent resursele publice”? Si cine au fost „vajnicii politicieni ai raptului public” si cum „vor justifica lungul sir de nedreptati si abuzuri comise” în ultimii 20 de ani?

Atunci când au compus un asemenea comunicat de presa, probabil ca membrii PSD Slobozia tocmai profitau de ultimele zile de legalizare a plantelor etnobotanice si se aflau sub efectul acestora. Nu putem altfel interpreta continutul acestui „document”.

Daca PSD Slobozia detine documente care sa îi sustina afirmatiile, atunci sa le prezinte public. Chiar daca nu o vor face, atunci tot vor fi nevoiti sa-si justifice pozitia în fata institutiilor de cercetare penala, carora ne vom adresa. Nu putem accepta limbajul PSD Slobozia si nici iesirile publice de aceasta maniera la care apeleaza anumiti membri ai organizatiei locale.

În concluzie: daca apa de la robinete este potabila, atunci PD-L Ialomita a politizat acest subiect; daca apa nu este potabila, atunci PSD minte. Dumneavoastra trebuie sa decideti!”, se arata în comunicatul PD-L Ialomita.

În cadrul unei conferinte de presa, sustinute la sfârsitul saptamânii trecute, Cazacu Marinica a declarat ca, pentru tot ceea ce presedintele organizatiei municipale a PSD Slobozia,

Despre asa zisa implicare a PD-L în îmbutelierea de apa din sursa subterana, Cazacu a catalogat-o ca fiind „o gluma”, pe care cei care au lansat-o ar trebui sa o si dovedeasca. (L.M.)

Alexandru Stoica, a afirmat, atât în comunicat cât si într-o întâlnire cu presa, îl va da în judecata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.