Liceul Tehnologic din Dărmăneşti (Dâmbovița) încă nu este utilizat, deși a fost inaugurat

Data:

Clădirea Liceului Tehnologic din Dărmăneşti, județul Dâmbovița, este un proiect care a fost finanțat cu un milion de euro de către Banca Mondială, prin intermediul Ministerului Educației. Cu toate acestea, de la momentul inaugurării sale acum 12 ani, clădirea nu a fost niciodată utilizată, generând preocupări cu privire la găsirea unei utilități adecvate pentru ea.

În ultimii ani, au fost propuse mai multe idei pentru utilizarea acestei clădiri abandonate. Una dintre propuneri a fost transformarea ei în școală profesională sau centru de pregătire pentru militari. Anul trecut, autoritățile locale au avansat o altă idee: transformarea clădirii într-un spital de recuperare neuromotorie.

Primarul comunei Dărmănești, Valentin Mihalache, a declarat: “În urma analizelor și discuțiilor, clădirea de la ieșirea din Dărmănești poate avea un viitor. Scrisoarea de intenție venită din partea directorului general Gheorghe Zanfir, administratorul spitalelor Darius Medical din Plopeni și Patrik Medical din Băicoi, poate prinde viață la Dărmănești. Se dorește înființarea unui spital ce are ca secții recuperare neuromotorie, recuperare balneo-fizio-terapie și îngrijire paleativă.”

Inițial, construcția a fost realizată în 2002 la marginea localității Dărmănești, cu scopul de a deveni liceu tehnologic pentru fabrica de televizoare a Panda Electronics. Cu toate acestea, această fabrică nu a fost construită, iar proiectul chinezilor de la Panda Electronics de a dezvolta cea mai mare fabrică de electrice și electrocasnice din Europa, cu o investiție de 180 de milioane de euro, nu s-a materializat. Se prevedea ca peste 90% din producția de electronice din Dărmănești să fie exportată în Europa, Rusia, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

De-a lungul timpului, s-au făcut eforturi pentru a găsi un scop adecvat clădirii, inclusiv transformarea ei într-un centru de pregătire ISU la nivel zonal sau un centru de îngrijiri paliative. Cu toate acestea, niciuna dintre aceste idei nu s-a concretizat, din diverse motive, cum ar fi lipsa de susținere din partea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) sau costurile ridicate implicate în reabilitarea clădirii abandonate.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Accident grav pe DN1: Două persoane au murit, alte trei au fost rănite

Un accident grav a avut loc astăzi pe DN1,...

Simulările pentru Evaluarea Națională 2025 încep pe 18 martie

Elevii de clasa a VIII-a vor susține simulările pentru...

Teroare la marginea Galațiului: Șacalii pun stăpânire pe un cartier întreg

Locuitorii unui cartier din Galați trăiesc cu frica în...