Liceul Tehnic Buzău anunță șapte specializări noi, pentru anul școlar 2023 -2024

Cele mai citite

Astăzi, Liceul Tehnic Buzău a prezentat oferta educațională pentru anul școlar 2023-2024, prin intermediul unui seminar ce a avut loc la sediul instituției. Elevii de clasa a VIII-a vor avea acces la 7 specializări noi, pentru meserii foarte căutate pe piața muncii, atât în învățământul liceal tehnic, cât și în cel profesional dual.

Învățământul profesional dual oferit de Liceul Tehnic Buzău oferă posibilitatea elevilor de a se califica pe meserii foarte căutate pe piața muncii, nu doar în România, ci și în țările membre ale Uniunii Europene.

Un elev din Basarabia, Ion Bogureac, a făcut o pledoarie originală pentru acest liceu, povestind cum o mătușă l-a înscris la Liceul Tehnic Buzău acum trei ani. Adolescentul, voluntar al Crucii Roșii, a spus că oportunitățile oferite de liceu au depășit așteptările sale.

Evenimentul a fost prezentat în prezența reprezentanților Primăriei Buzău, ai Inspectoratului Școlar Județean și ai altor instituții publice, elevi și cadre didactice de la școli gimnaziale din județ. Toți au apreciat faptul că, prin oferta educațională propusă, Liceul Tehnic Buzău devine tot mai atractiv pentru tinerii care doresc un loc de muncă sigur după absolvirea studiilor liceale sau profesionale de tip dual.

Pe lângă aceste beneficii, Liceul Tehnic Buzău a încheiat parteneriate cu societăți comerciale din județ, permițând astfel elevilor claselor profesionale de tip dual să se angajeze la firmele unde aceștia au efectuat stagii de practică.

În plus, absolvenții de clasa a VIII-a de la Liceul Tehnic Buzău au acces la stagii de pregătire practică în Portugalia, beneficiind de transport, cazare și trei mese pe zi, precum și 900 de euro, bani de buzunar. Mai bine de jumătate dintre elevii de la Liceul Tehnic Buzău beneficiază de această oportunitate în fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img