Leonardo Badea, despre concedierile masive din sectorul bugetar: „Cea mai proastă idee”

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Purtătorul de cuvânt al PSD Dâmboviţa critică dur intenţia Guvernului Boc de a arunca în şomaj peste 100 de mii de oameni şi spune că este o măsură care nu rezolvă nimic, ba chiar complică situaţia bugetară

Măsurile din domeniul economic luate de Executivul condus de Emil Boc atrag critici severe din partea social-democraţilor dâmboviţeni.

Control al risipei bugetare din anumite domenii în loc de concedieri masive

Programul de care a pomenit ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, privind concedierea masivă din sectorul bugetar este, în opinia purtătorului de cuvânt al PSD Dâmboviţa, Leonardo Badea, o gravă eroare în contextul crizei economice actuale:
„Impactul asupra bugetului prin trimiterea în şomaj a peste 100 de mii de oameni este de 0,35% din PIB. Eu spun că această sumă din PIB putea fi realizată printr-o mai bună gestionare a fondurilor publice în domeniul investiţiilor, printr-un control mai atent al licitaţiilor şi printr-un control mai atent acolo unde se ştie că există o deprindere a cheltuirii banului public în mod necugetat“, a declarat Leonardo Badea.

Trimiterea în şomaj a peste 100 de mii de oameni – o măsură sinucigaşă

Social-democratul mai spune că a da vina pe contextul economic dificil reprezintă o scuză insuficientă pentru a trece cu vederea incompetenţa şi măsurile iraţionale ale Guvernului Boc:
„Bineînţeles că la toate aceste lucruri se poate opina că traversăm un moment de criză, că nu sunt bani, că trebuie luate măsuri pentru dimensionarea cheltuielilor bugetare. Sigur că aceste lucruri sunt corecte. Dar la fel de corect este că nu poţi să iei măsuri eliminând oameni din sistemul care produce bani, care plăteşte taxe la stat, fără să ai un program serios, coerent, de încurajare a investiţiilor, de dezvoltare a firmelor mici, a întreprinderilor artizanale etc. Nu poţi să iei măsuri pur şi simplu, aruncând aceşti oameni tot într-un consum bugetar efectuat din fondurile de asigurări şi asistenţă socială. Este cea mai proastă idee“.
Concluzia purtătorului de cuvânt al PSD Dâmboviţa este tristă: Guvernul Boc nu are răspunsuri adecvate la amploarea crizei economice care afectează România şi, prin urmare, ia măsuri aberante care nu fac altceva decât să agraveze situaţia:
„Măsurile care se iau acum în domeniul economico-financiar nu au nici o legătură cu ceea ce înseamnă principiile moderne de guvernare care se aplică în toată Europa“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Coaliția PNL-PSD hărțuiește jurnaliștii incomozi și răsplătește presa obedientă

In ultimul raport al Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului de către România se arată faptul...
- Advertisement -spot_img

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img