La Șotânga a fost dezvoltat unul dintre cele mai extinse parcuri fotovoltaice din Regiunea Sud Muntenia

Cele mai citite

În localitatea Șotânga a fost finalizată construcția celui mai mare parc fotovoltaic din județul Dâmbovița și unul dintre cele mai mari din Regiunea Sud-Muntenia.

Societatea Nova Power Cluj, cu capital portughez, a fost responsabilă de acest proiect impresionant, investiția privată depășind suma de 100.000.000 de EURO. Parcul se întinde pe o suprafață de 120 de hectare, ocupând terenul fostelor depozite de cenușă și zgură ale fostei termocentrale Doicești.

Noul parc fotovoltaic are o capacitate instalată de 80 de megawați, reprezentând jumătate din puterea termocentralei de la Doicești înainte de dezafectare.

„La Șotânga s-a construit cel mai mare parc fotovoltaic din județul Dâmbovița și unul dintre cele mai mari din Regiunea Sud-Muntenia!

Investiția privată, de peste 100.000.000 de EURO, se întinde pe o suprafață de 120 de hectare și are o putere instalată de 80 de megawaţi!

Sunt încântat că alături de primarul Constantin Stroe am putut sprijini o realizare atât de impresionantă. Vom fi alături de toți investitorii privați și le vom crea toate condițiile necesare pentru a investi cu încredere în județul Dâmbovița!

Un parteneriat public-privat de succes!”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O tânără a fost accidentată mortal de un camion la Jilava

Accidentul a avut loc în jurul orei 17:15. IPJ Ilfov a fost informat despre un incident în care un...

Alte articole din aceasta categorie